Haber

Anadolu Hayat Emeklilik’in Aktif Büyüklüğü 143 Milyar TL’yi Aştı

Anadolu Hayat Emeklilik’in Faaliyet Büyüklüğü 143 Milyar TL’yi Aştı

Anadolu Hayat Emeklilik 2023 yılı üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Bireysel Emeklilik Sistemi’ndeki toplam fon büyüklüğü 118,1 milyar TL’yi aşan Anadolu Hayat Emeklilik, aktif büyüklüğünü geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 96 artırdı.

Anadolu Hayat Emeklilik, 2023 yılı üçüncü çeyrek mali sonuçlarına göre etkin büyüklüğünü geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 96 artırdı. Etkin büyüklüğü 143 milyar TL’yi aşan şirketin özsermayesi 5,7 milyar TL olarak gerçekleşti.

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay 2023 yılı üçüncü çeyreğine ilişkin mali sonuçlara ilişkin değerlendirmesinde; “Bireysel emeklilik ve hayat sigortaları 2023 yılı üçüncü çeyreğinde büyümeye devam etti. Emeklilik Denetleme Merkezi’nin 30 Eylül 2023 tarihli verilerine göre, isteğe bağlı bireysel emeklilik ve emeklilik fonlarının toplamından oluşan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) fon büyüklüğümüz, Otomatik katılım, yıl başına göre yüzde 56,2 artarak 118,1 milyar TL’yi aştı. Katılımcı sayımız yüzde 10,4 artarak 2,7 milyonu aştı. Ayrıca Şirketimiz, 1,4 milyona yaklaşan istekli BES katılımcı sayısı ve 6,4 milyar TL’yi aşan OKS fon büyüklüğü ile her iki kategoride de özel sermaye şirketleri arasındaki liderliğini yılın üçüncü çeyreğinde de sürdürdü. Hayat sigortası prim üretimimiz 2023 yılı üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 119,8 artarak 4,8 milyar TL’ye ulaştı. “Etkin büyüklüğümüz 143,4 milyar TL, özsermayemiz ise 5,7 milyar TL oldu” dedi.

“Çocuğuma BES ile 2,4 milyar TL fon büyüklüğüne ulaştık”

Eylül 2023 itibarıyla; 18 yaş altı müşteri grubunda 235 bin katılımcıya ve 2,4 milyar TL fon büyüklüğüne ulaştıklarını belirten Atalay, şöyle devam etti: “Katılımcı sayısında yüzde 26,4, katılımcı sayısında ise yüzde 26,1 pazar payıyla liderliğimizi sürdürdük. Fon büyüklüğünün yüzdesi. Dijitalleşmeyi ve sürdürülebilirliği ön planda tuttuğumuz çalışmalarımız kapsamında; Görme engelli bireylere dijital kanallarımızda sesli okuma hizmeti sunmaya başladık. BlindLook’un ses simülasyon teknolojisinden yararlanarak, kurumsal web sitemiz ve dijital kanallarımız AHE Online ve AHE Mobil üzerinden kullanıcılarımıza sesli rehberler sunan bir simülasyon hizmeti sunuyoruz. Eşitlik ve katılımcılık bakış açısıyla çalışmalarımızı sürdürürken müşterilerimizin hayatını kolaylaştıran, herkesin erişebileceği hizmetler sunmayı hedefliyoruz. Dijital dönüşüm yolculuğumuzu hızlandıran bir diğer faaliyet ise dijital platformlardaki görünürlüğümüzü artırmak oldu. En sık ziyaret edilen e-ticaret siteleri, finansal mobil uygulamalar ve kredi pazaryerleri ile yaptığımız yeni işbirlikleri sayesinde, ürünlerimizin online tanıtım ve satışına bu platformlar üzerinden başlayarak dijital kanal çeşitliliğimizi bir adım daha ileriye taşıdık.

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu gururlu günlerde şirketimiz; “Bugüne kadar olduğu gibi, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da bireylerin gelecek kaygısından arınmasını sağlamak, yarattığı fonların Türkiye’ye katkısı sonucunda refahı artırmak amacıyla çalışmalarına kararlılıkla devam edecektir. Ekonomiye ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmak.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu