Haber

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: ‘Kimse ‘Biz oy vermediğimiz için bize hizmet etmedi’ diyemez’

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Kimse ‘Oy vermediğimiz için bize hizmet etmedi’ diyemez. Biz bir yere giderken ‘kime oy verdi’ diye bakmadık. Biz asla kimseye ayrımcılık yapmadık, yapmayız. Biz de bunu yapmaya niyetliyiz. Eşit hizmet etmeye çalışıyoruz.”

31 Mart yerel seçimlerinde yine CHP’den aday olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İvedik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Teknopark Ankara iş birliğiyle düzenlenen programda başkentli sanayici ve girişimcilerle bir araya geldi. Mansur Yavaş, kendisinin farklı bir belediye olduğuna inandığını belirterek, “İktidara gelir gelmez ben dahil hiçbir belediye çalışanının imtiyazlı olmadığına, onlara sahip çıktığımıza inanarak öncelikle rozetimizi çıkardık. Maaşlarını Ankara halkının verdiği gelirle alıyorlar, dolayısıyla onlara eşit hizmet vermeliler. Bugüne kadar Ankara’nın hiçbir yerinde bulunmadım.” Fotoğrafımı görmedin. Şu anda asılanlar seçimden dolayı kendi cebimizden asılıyor. Hiçbir zaman kendimizi öne çıkaracağımız, belediyenin parasıyla reklam yapacağımız bir duruma sokmadık. Yanıp sönenleri gelir gelmez kaldırdık. İşçinin de benim de kamu idaresindeki herhangi bir memurdan hiçbir farkımız yok, tek fark benim belediye başkanı olmam. Biz seçilmiş bir memur olarak karşımıza çıkmak istiyorduk ama seçildikten sonra sadece Ankara halkına hizmet eden bir memur olarak karşımıza çıkmak istedik. Bunu tüm alt kademedeki memurlarımıza ve çalışanlarımıza göstermeye çalıştık. Geldiğimizde lüks arabaların hepsini sattık. 5 yıldır minibüsümüz, şoförümüz ve şoförümüz var. “Halkın içinde bir savunmayla dolaşıyorum” dedi.

‘DEVLET PARASIYLA REKLAM YAPILMASINI zerre kadar sevmiyorum’

Ankara halkından alınan paranın israf edilmeden ihtiyaçlar doğrultusunda harcandığının altını çizen Yavaş, “Biz ‘çılgın projeler’ gibi projeler üstlenmedik. Ankara’ya geldiğimizde bunun dışında birçok sorunun olduğunu keşfettik. Bildiğimizden öte. İçinde insan olmayan hiçbir projeye girişmedik. İsrafı ortadan kaldırdık. Türkiye’de “Türkiye’de ilk kez 4 bin ihaleyi canlı yayınladık. Meclis toplantılarımız canlı olarak yayınlanmaktadır. Belediyemizin internet sitesinde kuruşuna kadar tüm harcamalarımız listeleniyor. Burası şeffaf bir belediyedir. Paranızı harcıyoruz. Sizin asla yatırım yapmayacağınız hiçbir yere yatırım yapmayız” dedi.

Ankara’ya hizmet ederken sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaptıklarını belirten Yavaş, “Biz tek başımıza karar vermiyoruz. Kent Meclisimizde 1800’ün üzerinde sivil toplum kuruluşu var. Bu insanlar Ankara için toplanıyor, bir şeyler görüyorlar.” görmediğimiz, bize öneriyorlar ve belediye meclisimiz tarafından oybirliğiyle kabul ediliyor.Belediye meclisimizden tek bir karlı gelişme geçmedi.AK Parti’den, UYGUN Parti’den, CHP’den ve MHP’den tüm belediye meclis üyeleri karar verdi. Bu konu üzerinde oybirliğiyle görüş alışverişinde bulunduk. Bu bizim için gurur kaynağıdır. Daha sonra yapılan imar değişiklikleri çarpık bir kentleşmeyi ortaya çıkarmıştır.” dedi.

‘HİÇ KİMSEYİ AYIRMADIK’

5 yılda neler yaptığını slayt sunumuyla anlatan Yavaş, “Allah’ın hiçbir kulu, kimse ‘Oy vermediğimiz için bize hizmet etmedi’ diyemez. Biz kime oy verdi’ diye bakmadık. Bir yere gidiyoruz. Hiçbir zaman kimseye ayrımcılık yapmadık, yapmayı da düşünmüyoruz. Eşitiz.” Bu şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Sosyal medyada ve televizyonda pek çok haber yapıldı ve her haberin ardından müfettişler geldi. Ama çok şükür bugüne kadar bir tek personelim bile savcılığa gitmedi. O müfettişlerin raporları elimizde, bu iftiraları yapanların yüzüne atılmaya hazır. Tüm hayırlarımızla, “Allah’ın hiçbir kulunu utandırmadan, bize güvenen sizlerin huzuruna yeniden çıkıyoruz” dedi.

‘TÜRKİYE’DE İLK UYGULAYAN BİZİZ’

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yavaş, AK Parti adayı Turgut Altınok’un ‘Sermaye Kart’ vaadi hakkında şunları söyledi: “3 yıldır uyguluyoruz. Sayın Liderimiz Meclis’e gelmediği için bizi takip etmemiş gibi görünüyor. Zaten 3 yıldır sağlıklı bir şekilde uyguluyoruz, takip ediliyoruz.” “Güzel bir şey. Biz de miktarı artıracağız. Ama bunu hayata geçirmek önemli. Türkiye’de bunu ilk uygulayan biziz” dedi.

‘KREDİ ALAMADIK’

Yavaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün hükümet olarak partisi ne olursa olsun tüm belediyelerin halktan paylarını eksiksiz olarak gönderdikleri yönündeki sözlerine ilişkin, “Aslında kanun bunu gerektiriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın özel bir tasarrufu olamaz. Ama asıl sorun orada değil, muhalefetteki belediyeler İller Bankası’ndan ne yapıyor?” Kamu bankalarından bir kuruş kredi alabildiler mi? Başvuru yaptığımızda alamadık. Teklif bile yapmadılar. Bir de Cumhurbaşkanımızın onayladığı Tatlar Arıtma projemiz var. Krediyi bulduk. 30 milyon insanın sağlığını ilgilendiren konuyla ilgili dahi belediye meclisinde 8 aydır beklemede tutuluyor. EYT üyeleri Deprem nedeniyle harcamaların artmasıyla ilgili ek kredi almak için başvuruda bulunduk. Bunlar meclis çoğunluğuyla 8 aydır beklemede. Bugün Cumhurbaşkanının ilk seçildiği dönemdeki konuşmalarını internetten izledik. Hükümetin onlara eşit davranmadığını ve ayrımcılık yaptığını söyledi. Şu anda tam olarak onun söylediklerini yaşıyoruz. Özellikle metroda. Mustafa Tuna döneminde yapılan sözleşmede alışılmadık bir düzenleme yapıldı. 124 milyon lira ödememiz gerekirken şu ana kadar 5,5 milyar lira ödedik. Borcunu ödedik. Bunlar elbette başka hizmetler vermemize engel oluyor. “Ankara halkına daha fazla hizmet verebilirdik” dedi.

TAKSİ VE MEDYA ESNAFLARIYLA BULUŞTU

Yavaş, OSB ziyaretinin ardından Güvenpark’a giderek taksi ve minibüs esnafıyla buluşarak sorunlarını dinledi. Taksi durağına yaptığı ziyarette taksicilerin can güvenliğine ilişkin Yavaş, “Kamera zorunluluğunu nisan ayına kadar uzattık. Şoförler odasıyla görüştük. Bir protokol yapıp inşallah tüm taksilerimize o kameraları takacağız” dedi. sürücüler odayla birlikte ücretsiz.”

Sakarya Caddesi’ndeki çiçekçileri de ziyaret eden Yavaş’a vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu