Haber

Çilek bahçesi bitkisi ve karpuz tohumları

Büyükşehir, “Alternatif Ürün Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi Projesi” kapsamında üreticilere yüzde 50 hibe ile çilek bahçesi ve karpuz çekirdeği takviyesi yapacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kullanılmayan arazilerin tarıma kazandırılması amacıyla hayata geçirilen “Alternatif Ürün Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” kapsamında çiftçilere yüzde 50 hibe ile çilek bahçesi tesisi kurmaları için malzeme, ekipman ve karpuz çekirdeği desteğinde bulundu. üreticileri verimli, piyasa fiyatı yüksek alternatif işlere ve yeni üretim tekniklerine yönlendirmek. takviye sağlayacaktır. Büyükşehir, kent genelinde tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi ve çiftçilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için verdiği desteklere bir yenisini daha ekleyerek, çiftçilere yüzde 50 oranında çilek fidanı, malç naylonu, aşağıdakilerden oluşan malzeme hibe edecek. damla sulama borusu ve karpuz çekirdeği proje doğrultusunda çilek bahçesi tesisi kurmak.

 

TALEPLER ALINMAYA BAŞLADI

Destekten yararlanmak isteyen üreticiler 2023 Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgeleri ile başvuru yapabilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlığının yeni hizmet binasında (Valilik yanı REAL AVM otoparkında) Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü ve Kandıra Belediyesi Yeni Hizmet Binası’ndan Kandıra ilçesindeki çiftçilerden talep alınmaya başlandı.

 

KALİTELİ ÜRETİM İÇİN

Büyükşehir, tarıma verdiği temellerle çiftçilerin maliyetlerini yüzde 50 azaltarak üretimi daha verimli ve karlı hale getiriyor. Hastalıklara karşı güçlü, birim alandan yüksek verim, depolama ve pazar koşullarına dayanıklı albion çilek çeşidi ile çiftçiler kazançlı üretim yapmaktadır. Ayrıca albion çilek çeşidi gündüz nötr bir bitki olduğu için Kocaeli iklim koşullarında nisan sonundan itibaren 5 ile 5,5 ay arasında verim alınabilmektedir.

 

120 BİN ÇİLEK FİDESİ VERİLDİ

Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılından bu yana üreticilere 120 bin adet çilek fidanı ve çilek bahçesi kurmaları için gerekli ekipman ve malzemeleri sağladı. Bu gerekçelerle Kocaeli genelinde çilek üretiminde artış sağlanmıştır.

 

KANDIRA’NIN LEZZETLİ KARMUNU MASALARI SÜSLEYECEK

Kendine has tadı ve kokusuyla bilinen Kandıra karpuzunun üretimini artırmak ve ülke çapında geniş bir pazara sahip olması için Büyükşehir de üreticilere yüzde 50 oranında Kandıra karpuz çekirdeği takviyesi yapacak. Rengi kırmızıdan çok pembeye dönen, enfes aroması ve bol sulu olması nedeniyle yaz aylarında tüketiciler tarafından tercih edilen Kandıra karpuzu en az Diyarbakır karpuzu kadar ilgi görüyor. Yaz aylarının ortasında olduğu düşünülen ve tüketiciler tarafından rağbet gören Kandıra karpuzu, C vitamini açısından oldukça zengindir. bağışıklık sistemiCildi güçlendiren, tansiyonu düzenleyen ve cildi güneşin zararlı etkilerinden koruyan değerli bir besin kaynağıdır.

 

500 dönüm karpuz tarlasına destek verildi

Büyükşehir tarafından daha önce çiftçilere sağlanan karpuz çekirdeğinin yüzde 50’si hibe edilerek Kocaeli genelinde 500 dönüm karpuz tarlası desteklendi. Takviyelerin devamı ile karpuz üretiminde artış görülmektedir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kusadasi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu