Ekonomi

Depremden etkilenen esnafın borçlarına 6 ay erteleme

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada, 6 Şubat’ta meydana gelen depremler nedeniyle Halk Bankası’nın Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye illeri ve ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara kullandırdığı Hazine faiz destekli kredilerin geri çekildiğini söyledi. , Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçeleri. ertelenmesine ilişkin mevzuat çalışmalarını tamamladıklarını bildirdi.

Bu kapsamda 6 Ağustos’ta sona erecek olan kredi borçlarının ertelenmesine yönelik talepleri değerlendirdiklerini belirten Şimşek, söz konusu dönemde 64 bin 191 esnaf ve sanatkarın 9,5 milyar TL kredi bakiyesine sahip olduğuna dikkat çekti. iller ve ilçeleri.

Hükümet olarak depremzedelerin yaralarını sarmak için desteklerini sürdürdüklerini vurgulayan Şimşek, “Türkiye’de deprem nedeniyle iş yeri zarar gören esnaf ve sanatkarlarımıza 6 ay faizsiz erteleme getiriyoruz. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından afet bölgesi ilan edilen bölgeler, Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemeleri için başvuru şartı aranmaksızın kamuya duyurulacak. ” terimlerini kullandı.

haber-aliaga.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu