Haber

Erzurum’da kardeşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet ve hapis

ERZURUM’un Palandöken ilçesinde kardeşi Yahya Ağdaş’ı (14) av tüfeğiyle vurarak bıçaklayan ve annesi Esragül Acıçimen’i yaralayan Mustafa Ağdaş (23) ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar duruşmasında Esragül Acıçimen, olayın tesadüfen meydana geldiğini öne sürerek oğlu hakkında şikayetçi olmadı.

Olay, 18 Şubat 2022 tarihinde Müftü Solakzade Mahallesi’nde meydana geldi. Mustafa Ağdaş, kıskandığı kardeşi Yahya Ağdaş ile annesi Esragül Acıçimen’i tüfekle, tüfekle yaraladı. Uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen Mustafa Ağdaş, daha sonra kardeşine bıçakla saldırdı. Yaralılardan Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Yahya Ağdaş hayatını kaybederken, annesi Acıçimen tedavisinin ardından taburcu edildi. Gözaltına alınan Mustafa Ağdaş, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten öldürme’ ve ‘kasten yaralama’ suçlarından tutuklandı.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında kendisine yöneltilen suçları kabul etmeyen Mustafa Ağdaş, olayın tesadüfen meydana geldiğini ileri sürdü. Ağdaş, iddia edildiği gibi ağabeyini ve annesini kıskançlıktan vurmadığını belirterek, “Olay günü arkadaşlarımla evin bahçesinde av tüfeğiyle ateş ettik. Olası bir durumda tüfeği eve getirdim. komşular rahatsız oldu şikayetçi ‘yapacağız’ Giydiğim şişme yeleğimde bıçak vardı eşimi rahatsız eden biri olduğu için bu bıçağı yanımda taşıyordum bıçak yeleğimdeydi, 4 kere kardeşimin vücuduna nasıl girdi bilmiyorum.Bilerek böyle bir şey yapmadım.Annem ve kardeşim yaralanınca ayağa kalktım dedim yardım istedim.Koydum. ağabeyimin göğsüne tampon koydum.Olaydan sonra yemek yiyip kendimi bitirdim.Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum.” kafa güzeldi ve kaçınılmaz olarak tartışmalar vardı. Bu nedenle hakkında uzaklaştırma kararı aldık. Mustafa abim ben dahil hepimizi kıskanırdı. Olay günü saat 20.30 sıralarında dışarıdan konuta geldim. Mustafa evde yoktu, annem, ağabeyim Yahya ve A. salonda çay içiyorlardı. Ben de odama çıktım, sonra Mustafa geldi. Konuttan 1 el silah sesi geldi. Dışarı çıktığımda ilk olarak Yahya kardeşimi gördüm. Annem dizlerinin üzerine çökmüştü. Hem annem hem de Yahya yaralandı. Mustafa ise telaşla Yahya’yı kucağına almıştı. Mustafa’nın Yahya’yı bıçakladığını görmedim. O sırada bir gümbürtü sesi duydum ve kulaklarım çınladı. Midemi tutarak koltuğa doğru yürümeye çalışıyordum. Mustafa, yaralı Yahya’ya sarıldı. ‘Yahya bu benim başıma gelmesin’ diye bağırıyordu. Banyodan bir süveter çıkarıp Yahya’nın yarasına tampon yaptı. Sonra beni gördü ve ‘Sen de mi vuruldun?’ söz konusu. Ambulansa bindiğimizde ‘Tüfek kazara patladı’ dedim. Oğlum bir katil olsaydı bunu söyler ve onu yanında bırakmazdım. Ondan şikayetçi değilim” dedi. MAHKEME İNDİRİMİ UYGULAMADI

Mahkeme heyeti ise olayın ‘kıskançlıktan’ kaynaklandığı sonucuna vararak bilirkişi raporu ile tanık ifadelerinin uyumlu olduğunu belirtti. Heyet, sanık Ağdaş’ı “kardeşini kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve annesi Esragül Acıçimen’i yaralamaktan “kasten yaralama” suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca heyet sanığa geçmişi ve duruşmadaki olumsuz durumları nedeniyle takdir indirimi uygulamamıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu