İş

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, çalışanların vergi diliminin yüzde 10 ile sınırlandırılmasını talep etti

HAK İşçi Sendikaları (HAK-İŞ) Konfederasyonu Genel Lideri Mahmut Arslan, “Krizde kiraya yaptığınız gibi çalışanların vergi dilimine de sınır getirelim. Bir süreliğine tüm çalışanların vergi dilimini yüzde 10 ile sınırlayalım” dedi. Bu dönemde makul bir vergi sistemine geçelim, “Vergi sistemini getirelim” dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası’nın kuruluşunun 46’ncı yıl dönümü kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Arslan, emekçiler ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik yapılan düzenlemeyi olumlu bulduklarını belirterek, “Emeklilerimiz daha fazlasını hak ediyor. Ancak yüzde 5 ile sınırlı olan sosyal yardım payının yüzde 10’a çıkması bizi gerçekten sevindirdi.”

Arslan, az kazanandan çok kazanandan daha fazla vergi alınması talebinin tam tersini gördüklerini belirterek, “Özellikle ücretlilerin vergi sisteminde nasıl mağdur edildiğinden bahsediyoruz. Asgari ücretlilerin ya da sıradan ücretlilerin daha fazla vergi ödediğini birçok özgür profesyonelden biliyorum.Devletimiz vergi topluyor ama yakalanmayanlar vergi cennetinde yaşıyor.İnanın inanılmaz kaynaklara ve inanılmaz zenginliğe sahip olanlar vergi vermiyor Elimizden geldiğince. Kriz döneminde getirdiğiniz kiralara son verelim. Tüm çalışanların vergi dilimini bir süreliğine yüzde 10’a kaldıralım. Bu dönemde makul bir vergi sistemi ve vergi sistemi getirelim. . Biz de yazılı olarak talepte bulunduk, bir yılı aşkın süredir bu yüzde 10’luk konuyu her platformda gündeme getirmeye çalışıyoruz, tabi ki böyle bir hayalin peşinde olduğumuzu söyleyenler oldu, nedenlerini açıkladık, altını çizdik. bunlar neden yapılmalı? Doğru konumda olduğumuzu düşünüyorum. Türkiye isterse bunu başarır. “Bir süre bizden vergi alın ama yüzde 10’u geçmeyin” dedi.

haber-kulp.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu