Haber

Hatay Tip Milletvekili Adayı Can Atalay’dan Eski Hatay Valisi ve İl Sağlık Müdürü Hakkında Suç Duyurusu… Ahmet Şık: “Hatay’ın Hayata İhtiyacı Var. Hatay…

Haber: YETENEK BAĞIŞI – Kamera: FURKAN FAZİLET

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hataydan milletvekili adayı olarak gösterildi. Can Atalay TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve avukatı Bülent Akbay aracılığıyla eski Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat hakkında suç duyurusunda bulundu. Ahmet Şık, “Devlet neden var? Bu sorunun cevabını herkesin kendine sorması gerekiyor. Hatay’ın depremde insanları enkaz altında ölüme terk edenlerle, hayatta kalanları çaresizliğe terk edenlerle hesaplaşması için hayata ihtiyacı var. Hayat Can ile Hatay’a gelecek.”

TİP Hatay Milletvekili Adayı Gezi Davası Kapsamında Tutuklu Can Atalay bugün eski Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat hakkında suç duyurusunda bulundu. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile Atalay’ın avukatı Bülent Akbay’ın İskenderun Adliyesi’ne verdikleri dilekçede, bir binanın yıkılması sonucu en az 76 vatandaşın hayatını kaybetmesi nedeniyle Rahmi Doğan ve Mustafa Hambolat hakkında tutuklama kararı çıkarılması talep edildi. İskenderun Devlet Hastanesi depremde. Can Atalay imzalı bir diğer hata beyan dilekçesi ise depremde yıkılan binaların molozlarının insan sağlığını ve tarım arazilerini etkileyecek şekilde depolandığı gerekçesiyle verildi.

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, İskenderun Adliyesi önünde şu açıklamayı yaptı:

“Can Atalay ile çok özel bir hukukumuz var, bir kere avukatım var. Kendisi iyi bir hukukçudur. O benim kardeşim, arkadaşım, yoldaşım. Can ile ilgili söyleyeceklerimi çok objektif bulamayabilirsin ama ne zaman olursa olsun.” kim olduğuna bakıyoruz söylediğim her şey nesnel bir gerçekliğe işaret ediyor Can Atalay Türk kamuoyu nereden biliyor Aladağ’da tarikat yurdunda yakılarak öldürülen çocukların yargılanmasından biliyor. Çorlu’daki tren katliamını, Cumhuriyet davası ve Ergenekon davası sürecinden biliyor, Hendek’te havai fişek patlaması katliama yol açarken mağdurların yanında olduğu için, yargılanıp hüküm giyerek biliyor. seyahat belgeleri ve hapsedilmesi üzerine.

“HATAY’I MUTLULUĞA BIRAKANLARLA YAŞAMAK İÇİN CANLARA İHTİYAÇ VAR. HATAY HATAY’A CANLARLA GELECEK”

Konumuz Hatay olunca Can Atalay bence buranın en iyi adaylarından biri. Gezi isyanı sırasında bu şehre gelen üç cenazenin sahiplerinden biri olduğu için; Ahmet Atakan, Ali İsmail Korkmaz ve Abdullah Cömert. O da isyana karşı bir komplo davasından hapiste. Kent kabahatlerine direnen bir hukukçu olarak tüm birikimini ve mesleki birikimini yıllardır ortaya koyan Mimarlar Odası çalışanıdır. Bu şehir için en iyi adaylardan biri. Hayat Hatay’a gelecek çünkü Hayat Hatay’a gelecek. Depremin üzerinden tam 10 hafta geçti. Bu kadar uzun süredir hiçbir şey yapılmadı, değişen bir şey yok, sadece üslubuna uygun yapılmayan ve yeni ölümlere davetiye çıkaracak bir umursamazlık içinde bırakılan enkazın kaldırılması dışında hiçbir şey yapılmadı. İnsanlar hala ekmek arıyor, hala su arıyor. Devlet neden vardır? Bu sorunun cevabını herkesin kendine sorması gerekiyor. Hatay’ın depremde insanları enkaz altında ölüme terk edenlerle, hayatta kalanları çaresizliğe terk edenlerle hesaplaşması için hayata ihtiyacı var. Hayat Can ile Hatay’a gelecek.”

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu