İş

HPE Spaceborne Computer-2 Uluslararası Uzay İstasyonuna Geri Dönüyor

Sistem, yeni misyonunda elde edilen önceki başarıların üzerine inşa etmeyi ve uluslararası bilim camiasına gelişmiş yeteneklerle birlikte kapsamlı uzay tabanlı uç bilişim, yapay zeka ve makine öğrenimi yetenekleri sağlamayı amaçlıyor.

Hewlett Packard Enterprise (HPE), ticari kullanıma hazır (COTS) sunucuları temel alan HPE Spaceborne Bilgisayarının üçüncü yinelemesini, NASA’nın sözleşmeli Northrop Grumman Ticari aracı aracılığıyla SpaceX Falcon 9 roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonuna (ISS) gönderiyor İkmal Hizmetleri misyonu. .

HPE Spaceborne Computer-2, yeni yolculuğunda yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi (ML) iş yükleri de dahil olmak üzere uzayda veri merkezi düzeyinde bilgi işlem gerçekleştirerek ve yüksek performanslı bilgi işlemin kapsamını genişleterek önceki başarıların üzerine inşa etmeyi hedefliyor ( HPC). Ödüllü HPE Spaceborne Bilgisayarının HPE Edgeline ve ProLiant sunucularını temel alan yeni sürümü, KIOXIA’nın 130 TB’ın üzerinde flash tabanlı depolamasıyla uzay istasyonuna tek seferde seyahat eden en büyük depolama sistemi haline geldi. Bu yapılandırma dört adet KIOXIA 960 GB RM Serisi Value SAS, sekiz adet 1.024 GB XG Serisi NVMe ve dört adet 30,72 TB PM6 Enterprise SAS SSD içerir. Ek flash bellek depolama alanı, ISS Ulusal Laboratuvarı aracılığıyla yeni uygulamaları çalıştırmayı ve daha büyük bilgi kümelerini[ii] kullanarak araştırma yapmayı mümkün kılacak.

 

HPE Spaceborne Computer-2’deki iyileştirmeler arasında güncellenmiş bir işletim sistemi, NASA uzay uçuşu destek yazılımı ve yeni sistem güvenliği yer alıyor. Sistem uzay istasyonuna girdikten sonra teknolojilerinin sağlığı ve durumu günlük olarak izlenerek zorlu uzay koşullarındaki performansları değerlendirilecek.

Dünya ve uzayda daha fazla araştırma yapmak için çalışıyor

HPE Spaceborne Computer-2 uzay istasyonunda tamamlandığında sistem, araştırmacılar tarafından yenilikçiliği geliştirmek ve zamandan tasarruf etmek için kullanılacak. Daha önce uzayda toplanan veriler bir havuzda toplanıp işlenmek üzere Dünya’ya gönderiliyordu. İstasyondaki bu süper bilgisayar, verilerin düşük Dünya yörüngesinde neredeyse gerçek zamanlı olarak işlenmesini sağlayacak ve tüm verileri göndermek yerine yalnızca verilerin çıktısını veya verilerden elde edilen içgörüleri Dünya’ya iletecek. Bu sayede gönderilecek bilgi miktarı 30 bin kat azalacak[iii] ve indirme süreleri ciddi oranda kısalacak.

HPE Spaceborne Computer-2 için planlanan araştırma, başlangıçta bulut üzerinde oluşturulmuş makine öğrenimi modellerini ve çıkarım motorlarını bağımsız olarak eğitecek bir birleşik öğrenme (FL) deneyini içeriyor. Deney, Dünya’da kullanılan makine öğrenimi eğitim modellerine katkıda bulunmak ve uzayda yeni bir yapay zeka çıkarım motorunu sürdürmek amacıyla bulut hizmet sağlayıcıları tarafından ortaklaşa uygulanacak ve işletilecek.

HPE bir kez daha toplulukları ISS Ulusal Laboratuvarı aracılığıyla HPE Spaceborne Computer-2 üzerinde deneyler yürütmek için teklif sunmaya davet ediyor. Bu konu hakkında daha fazla bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz.

Ek kaynaklar:

  • ISS Ulusal Laboratuvarı Sponsorlu Deneyler, Uzay Bilgisayarlarını Uzay Bilişiminde Yeni Sınırlara Doğru İlerletiyor
  • HPE Spaceborne Bilgisayar programı: Bir bilgisayarın en uç noktalardaki inanılmaz yolculuğu
  • KIOXIA, Uluslararası Uzay İstasyonuna Yönelik Uzay Fırlatmasında Hewlett Packard Enterprise Sunucularına Katıldı

Hewlett Packard Enterprise hakkında

Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE), kuruluşların her yerde tüm verilerinden değer elde ederek sonuçları hızlandırmasına yardımcı olan küresel bir uçtan buluta platform şirketidir. HPE, geleceği yeniden tasarlamak ve insanların yaşama ve çalışma biçimini iyileştirmek için onlarca yıldır yenilik yapıyor ve hizmet olarak benzersiz, açık ve akıllı teknoloji çözümleri sunuyor. Bulut Hizmetleri, Bilgi İşlem, Yüksek Performanslı Bilgi İşlem ve Yapay Zeka, Akıllı Uç Nokta, Yazılım ve Depolamayı kapsayan tekliflerle HPE, tüm bulutlar ve uç noktalarda dengeli bir deneyim sunarak müşterilerin yeni iş modelleri geliştirmesine, yeni yollara başvurmasına ve operasyonel performansı artırmasına yardımcı olur.

 i HPE Spaceborne Bilgisayarı, Mart 2023’te NASA Grup Başarı Ödülü’nü, Ağustos 2022’de EVA Eldiven Denetim Ekibi için NASA Uzay Uçuşu Farkındalık Ödülü’nü, Ağustos 2019’da NASA Olağanüstü Teknoloji Başarı Madalyasını ve 2019’da Teknoloji Geliştirme ve Gösterim için ISS Araştırma Ödülü’nü aldı. Temmuz 2018. -Ge İnovasyon Ödülü’ne layık görüldü.

[1]DNA dizisi verileri, yüksek çözünürlüklü görüntüler ve referans veritabanları da dahil olmak üzere önceki iş yükleri 2 TB ile sınırlıydı.

iii HPE Spaceborne Bilgisayarı aracılığıyla 92 KB yerleşik işlemeyle karşılaştırıldığında, geleneksel “topla ve ilet” modeliyle Uluslararası Uzay İstasyonundan Dünya’ya iletilmesi yaklaşık 18 saat süren 2,8 GB yaşam bilimleri verilerinin iletimi için Mart 2022’de toplanan veriler -2 100.000 boyutunda bir içgörü dosyasıyla sonuçlandı ve yaklaşık 2 saniyede Dünya’ya iletildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu