Hakkında

İBB’den Elektrikli Scooter Kullanımına İlişkin Eylem Planı

Popülerliği her geçen gün artıyor elektrikli scooter kısa mesafeye gitmek isteyenlerin ilk tercihi olmaya başladı. Ancak bu araçlarla ilgili tartışmalar son zamanlarda hem ülkemizde hem de dünyada giderek artıyor. Kazalar ve her yere bırakılan scooterlar nedeniyle birçok kişi araç kullanımına tepki gösteriyordu.

Birkaç ay önce İstanbul’da tansiyonun yükseldiğini ve belediyelerden scooter’larla ilgili saldırıların gelmeye başladığını gördük. Ardından Martı, İBB ile anlaşmaya vardığını açıkladı. Öte yandan bazı kiralama şirketleri de İstanbul’dan çekildi. Tartışmalar sürerken bugün bahislerle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İETT Genel Müdürü Dr. Buğra Gökçe, scooter hakkında bir konuşma yapıyor. hareket planıhazırlandıklarını duyurdu.

Yeni plan, scooter kullanımını kolaylaştırmayı ve sorunları azaltmayı amaçlıyor.

Gökçe’nin Twitter’dan yaptığı açıklamaya göre yeni plan hem scooter kullanımını kolaylaştıracak hem de sistemsiz parktan kaynaklanan sorunları azaltacak. Açıklamalarda “E-Skuter” kurulu kurulacağı da belirtildi. Gökçe, bu heyet ile ilçe belediyeleri, işletmeciler ve yönetimin birlikte hareket edeceğini söylüyor.

Plan park alanları, hız limitleri ve eğitimEylem planı ile birlikte atılması gereken adımlar şu şekilde;

1500 araçlık otopark yapılacak

Yeni eylem planıyla İstanbul’da 1500 park yeri Açılacak. Konumları ilçe belediyeleri ile belirlenen otopark alanlarının üretimine işletmeciler de katkı sağlayacak. Ayrıca, oraya park eden kullanıcılardan. %10-15 indirime karşılık gelen açılış ücretikabul edilmeyecektir.

Hassas alanlar belirlenecek, bu alanlarda hız sınırı olacak

Gökçe’ye kıyasla yoğun yaya trafiğine sahip şehir merkezleri artık ” hassas bölge ” şeklinde tanımlanacaktır. Bu bölgelerdeki hız limiti de saat başı 12.5 kilometreayarlanacak.

Kullanıcılar eğitilecek, İstanbulKart entegrasyonu gelecek

Son olarak Gökçe, operatörlerini artık kullanıcılarının hizmetine sunuyor. 2 ayda bir eğitim verecek o ekler. Ayrıca firmaların taşınabilir uygulamaları İstanbulKart ile entegre olacakAçıklamalarda ayrıca süreçte toplu taşıma ile tam entegrasyonu sağlayacak çözümlerin geliştirileceği de belirtiliyor.

Elektrikli Scooter Paris’te yasaklandı

Bugün elektrikli scooter konusunda dünyada bir ilk daha yaşandı. Paris yetkilileri, şehrin her yerinde bırakılan kazaları ve scooterları yasaklama kararı aldı. Bu karar, Fransız başkentini e-skuterleri yasaklayan ilk şehir yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu