Haber

İsmail Kartal: ‘Tek hedefimiz 3 puanla ayrılmak’

– İsmail Kartal: “Tek hedefimiz 3 puanla ayrılmak”

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal:

“Ludogorets sadece 7 gol yedi diye hafife alınacak bir rakip değil”

İSTANBUL – F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Bulgar ekibi Ludogorets karşısında tek hedeflerinin 3 puan olduğunu söyledi. Ludogrets’in bir önceki maçta Nordsjaelland’a 7-1 mağlup olmasına ilişkin Kartal, “Ludogorets sırf 7 gol yedi diye hafife alınacak bir rakip değil.”

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 3. karşılaşmasında yarın evinde Bulgar temsilcisi Ludogorets ile karşılaşacak F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Kartal, Ludogorets kadrosunu doğru analiz ettiklerini belirterek, “Yaptığımız analizlerle hem Avrupa’da hem de kendi liglerinde oynadıkları maçları izledik. Bir kısmının oynayıp oynamadığını, sakatlık sorunları yaşadıklarını biliyoruz. Son maçta bir oyuncusu sakatlandı. Bu sakatlığın tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Çünkü son haftalarda inişler ve çıkışlar oldu.” Grafik çizen bir ekip. Onlar 12 yıldır Bulgar ligini domine eden bir takım. İlk kez zor bir dönemden geçiyorlar. Eksik maçları kazanmaları halinde ligin ima edilen lideri konumundalar. Teknik direktörleri gitti, geçen periyotta 2 şampiyonluk, 1 kupa aldıklarını biliyoruz. Daha sonra milli takımda görev yaptıklarını biliyoruz. Her seferinde “Her şeyi takip ederek bu takıma karşı neler yapabiliriz, bundan ne çıkarabiliriz diye çalışmaya başladık. Yarınki tek hedefimiz taraftarımızın önünde kazanıp 3 puanla ayrılmak” dedi.

Hangi maçı ilk oynayacağımıza odaklanıyoruz.”

Avrupa ve Süper Lig’deki maçları ayırmadıklarını, sadece oynayacakları bir sonraki maça odaklandıklarının altını çizen İsmail Kartal, “Hem Süper Lig’de hem de Avrupa’da maç maç düşünüyoruz. İlk maçımızı oynayacağız.” En önemli maç oyundur, arkamıza bakmayız, oynayacağımız ilk maç “O maça konsantre oluyoruz. Biz de o maça en iyi şekilde hazırlanıyoruz” dedi.

“Ludogorets sadece 7 gol yedi diye hafife alınacak bir rakip değil”

H Grubu ikinci maçında Ludogrets’in Nordsjaelland’e 7-1 mağlup olduğunu hatırlatan tecrübeli teknik adam, “Ludogorets iyi bir takım. Her sene Güney Amerika ve Brezilya’dan oyuncu transfer ediyorlar. Son 12 yılın şampiyonu bir lig. Domine eden takım. 7-1 kaybettikleri maçı defalarca izledik. O maçın skoru bu değil. Motivasyon eksikliği vardı. Ludogorets 7 gol yedi diye hafife alınacak bir rakip değil. Rakibimizi ciddiye alıyoruz. Bu akşamki antrenmandan sonra bunu düşüneceğiz ve yarın en iyi 11’le oynayacağız.” yapılmış.

“Livakovic’te sorun yok, yarın oynayabilir”

Takımda sakatlanan oyuncular hakkında bilgi veren Kartal, “Emre Mor takım idmanlarına başladı. Serdar Aziz bugün Almanya’da ameliyat oldu ve durumu iyi. 5-6 hafta sonra aramıza dönecek. Livakovic, kaleyi kurtarmaya çalışırken direğe çarptı” dedi. Maçta kurtarış yapın, sorun yok, yarın “Oynayabilir” dedi.

“2 bin 500 stadyum kapasiteli bir takım Süper Lig’e gidiyorsa Süper Lig için her şeyin hazır olması gerekiyor.”

Süper Lig’in 10. haftasında oynayacakları Pendikspor maçının 2 bin 500 seyirci kapasiteli Pendik Stadı’nda oynanacağına ilişkin İsmail Kartal, “Buna federasyon karar verecek. 2.500 kişilik kapasitesiyle Süper Lig’e gidiyor, Süper Lig için her şeyin hazır olması gerekiyor.” “Eşit şartlarda oynamak gerekiyor. Bu Pendikspor yönetiminin ve federasyonun sorunu. Oynamak zorundayız ama herkes daha iyi oynamak istiyor. Nasıl ki herkes bizim heyecanımızı alıp iyi futbol oynuyorsa. Biz de oynamak istiyoruz. Aynı şekilde oynamak için” dedi.

ikizce-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu