Haber

Kayseri protokolünden ön finansman toplantısı

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Akdeniz’in düzenlediği programa Lider Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, odalar ve sivil toplum kuruluşları katıldı. İhracatçı Birlikleri’ne (AKİB) ait bir otelde. temsilciler ve iş adamları

Yeni Nesil İhracat Esası ve Ön Finansman Modeli Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yapılacak işlerin hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Öncelikle bu güzel haftanın başında, Kayseri’den bir genel müdür görevde, inanıyoruz ki Kayseri’ye güzel haberlerle yolumuza devam edeceğiz. Kayserimize yol göster yeter, yardım et yeter, onun dışında Kayseri’den asla yük olmaz. Yapılacak çalışmaların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

“BAŞIMIZA NE OLURSA OLSUN DESTEK VERMEYE DİKKAT ETTİK”

Büyükkılıç, planlanan 4’üncü organize sanayi bölgesine 1200’ün üzerinde başvuru olduğuna dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tabii Kayseri denilince akla sanayi merkezi, ticaret ve sanayi geliyor. Bunun yanı sıra şehrimizin hem çeşitlenmesini hem de farklı alanlarda hak ettiği formla tanıtılmasını önemsiyoruz. Üreticiye çok önem verdiğimizi Kayseri halkı zaten biliyor. Yerel yöneticiler olarak üretimimize katkı sağlama, yol gösterme ve yardımcı olma bağlamında hepsinin yanında olmaya özen gösteriyoruz. 3 organizasyonumuz olmasını bekliyoruz, 4. organizasyonumuz da yolda. 4. kuruluşa 1200’ün üzerinde başvuru olduğunu duymak bizi cesaretlendiriyor, sevindiriyor ve sevindiriyor. İnşallah biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmak, yeni fırsatlar yaratmak ve organize sanayinin şehrimizden, muhtemelen başka büyük ilçelere taşınmasını sağlamak için çalışmalara başlıyoruz.”

“180’DEN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ”

Kayseri’nin 180’den fazla ülkeye ihracat yaptığının altını çizen Lider Büyükkılıç, “Serbest bölgemiz var, ihracatın üssü orası. 180’den fazla ülkeye ihracat yapan 1700 civarında ihracatçı arkadaşımı tebrik ediyorum. Yani kendimizi zorlayarak 180’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Elbette Kayseri’nin zekasını kullanarak ticaret merkezi olarak 6.000 yıllık geçmişe sahip bir şehir olarak bu konudaki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yapılması gereken bir şey varsa sizi teşvik etmek ve bu yönde çaba göstermek bizim görevimizdir.”

Büyükkılıç, Vali Çiçek ile birlikte kentin daha uygun bir yere taşınması için çalıştıklarını ifade ederek, katkılarından dolayı Çiçek’e teşekkür etti.

Vali Gökmen Çiçek ise birlik ve beraberlik bildirisi vererek, “Kayseri olarak gerçekten birlik ve beraberlik içerisindeyiz, bu anlamda birbirimizi severek, yardımlaşarak mücadele ediyoruz” dedi.

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, aktif bir zemin verdiklerini belirterek, “Destek modellerimizle özellikle ABD pazarından daha fazla pay alacağımızı düşünüyoruz. Lansman programımızın ekonomimiz, ihracatımız ve Kayseri’miz için hayırlı ve bereketli olmasını diliyor, emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Programda, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, ihracatın tabana yaygınlaştırılması, sürdürülebilir ihracat artışının sağlanması ve yüksek firmaların finansmana erişiminin kolaylaştırılması amacıyla hayata geçirilen Yeni Nesil İhracat Katkıları ve Prefinansman Modeli hakkında bilgi verdi. -katma-pahalı ihracat.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu