İş

Lufthansa yer personeli çarşamba günü greve gidiyor

Verdi sendikasının Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, Alman ulusal havayolu Lufthansa’nın yer personeli bu Çarşamba greve gidecek. Endüstriyel eylem, işçilerin daha yüksek ücretleri savunduğu Almanya’nın ulaştırma sektöründeki daha geniş bir hareketin bir modülüdür.

Grevin Çarşamba günü saat 04.00’te (02.00 GMT) başlayacak ve Perşembe günü saat 07.10’a kadar devam etmesi bekleniyor. Grev nedeniyle Frankfurt, Münih, Hamburg, Berlin ve Düsseldorf gibi birçok büyük havalimanında operasyonlarda aksamalar yaşanacak.

Bir Lufthansa temsilcisi, havayolunun şu anda acil uçuş programı üzerinde çalıştığını ve günlük 3.000 uçuşunun önemli bir kısmının iptal edilebileceğini belirtti. Grevden etkilenen uçuşların kesin sayısı henüz belirlenmedi.

Yer hizmetleri çalışanları da dahil olmak üzere Lufthansa’nın çeşitli departmanları için toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Sendikanın yer hizmetlerinde çalışanlara yönelik talepleri arasında, yaklaşık 25.000 işçi için yüzde 12,5’lik fiyat artışı ya da bir yıl için en az aylık 500 avroluk (544,30 dolar) ücret artışının yanı sıra, işçilerin bu zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olmak için bir defaya mahsus 3.000 avroluk ödeme yer alıyor. enflasyonla.

Verdi, taleplerinin nedeni olarak artan yaşam pahalılığı ve işçi eksikliğinden kaynaklanan ağır iş yükünü gösterdi.

Lufthansa, Temmuz 2022’deki önceki toplu sözleşme turu sırasında yer personeli tarafından benzer bir grev yaşadı ve bu da seyahatte önemli kesintilere yol açtı. O tarihten bu yana, ülke çapındaki bir dizi grev, Avrupa’nın en büyük ekonomisinde hava yolculuğu, demiryolları ve toplu taşıma sistemleri de dahil olmak üzere çeşitli ulaşım şekillerini etkiledi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu