Yaşam

Şarkıcı Esengül’ün yaşamı beyaz perdede olacak

Gerçek ismi Esen Ağan olan şarkıcı Esengül’ün hayatı film olacak. “Uçurumda Açan Çiçek: Esengül” adını taşıması beklenen filmde, oyuncu Pınar Deniz’in rol alacağı söyleniyor.

Sözcü’de yer alan habere göre, çekimleri bu yaz başlayacak film 2025 Şubat ayında vizyona girecek.

ESENGÜL’ÜN YAŞAMI

Esen Ağan 15 yaşında katıldığı bir ses yarışmasında birinci oldu. Ağan’ın eğitimini üstlenen besteci Abdullah Bayşu ona ses eğitiminin yanında bir de ismine Gül’ü ekleyerek sahne ismini verdi. Esengül, 16 yaşında Lunapark Gazinosu’nda sahneye Emel Sayın’ın alt kadrosunda çıktı. Sesi çok beğenildi ve Bebek’teki Belediye Gazinosu’ndan assolistlik teklifi geldi. Teklifi kabul eden Esengül “en genç assolist” olarak şöhrete kavuştu ve sonrasında birçok gazinoda sahneye çıktı. 1971’de “Zalim” ile önemli bir çıkış yaptı ve 1973’te “Taht Kurmuşsun Kalbime” şarkısını söyleyen Esengül’ün çıktığı gazinolar dolup taştı.

Esengül 18’ini geçtikten sonra ise Orhan Akçınar ile evlendi. “Şiddetli geçimsizlik” nedeniyle boşandılar. Sonra Adnan Şenses ile tanıştı. Birlikte yaşamaya başladılar. 1977 yılında yönetmenliğini Oksal Pekmezoğlu’nun yaptığı “Yansın Bu Dünya” filminde Aysel Gürel, Saadet Sun, Adnan Şenses ve Yaşar Yağmur’la başrolleri paylaşan Esengül, Şenses’i terk etti ve Beşiktaşlı futbolcu Tayfun Kalkavan’la sevgili oldu ama bu ilişki de uzun sürmedi.

1979 yılında bir gece Şişli’deki Semiramis Gazinosu’nda şarkı söyleyen Esengül’ü dinleyenler arasında ‘Oflu İsmail’ lakaplı İsmail Hacısüleymanoğlu da vardı. Oflu İsmail o gece aynı şarkıyı iki kere istedi. Esengül söyledi fakat şarkı ikinci kez söylenirken Oflu İsmail havaya bir el ateş açınca gazino sahibi Akbulut Karaoğlu ile tartıştı, silahlar çekildi. Akbulut Karaoğlu ve şef garson Hasan Yolaldı olay yerinde öldürüldü.

‘UYUŞTURUCU İŞİNDEN KAYNAKLANAN BİR HUSUMET VARMIŞ’

Karaoğlu ve Yolaldı’nın öldürülmesinden yıllar sonra Esengül’ün kardeşi Sezen Beşikçi olayı şöyle anlattı:

“Oflu İsmail sahnenin en önündeki büyükçe bir masada oturuyordu. Masası çok kalabalıktı. Tabakların içinde kokain vardı, sürekli çekiyorlardı. Ablam sahne aldığında Oflu İsmail “Aldırma Gönül” adlı şarkıyı söylemesini istedi. Ablam da söyledi. Sonra bir daha söylemesini istedi. Ablam şarkıyı tekrar okudu. Sonra bir anda silahlar patladı. Ne olduğunu anlayamadım, bağrış çağrış herkes kaçıştı. Gazinonun patronu Akbulut Karaoğlu vuruldu. Garson Hasan Yolaldı da beni korumak isterken vuruldu. Bana aşıktı, apar topar kulise götürmek isterken bir mermi ona isabet etti. Ablam ‘Sen bu olaya hiç karışmıyorsun’ dedi ve biz hemen toz olduk. Zaten gazinoyu da hemen boşalttırdılar. Ablam depresyona girdi, cinayeti gördüğünü söylese Oflular peşini bırakmayacak, söylemese ölenin Malatyalı yakınları. Ablam deli gibiydi. Hiçbir şey anlatmadı beni olaylardan uzak tutmak için. Sonradan duyduğuma göre Oflu İsmail ile gazinonun patronu Akbulut Karaoğlu arasında uyuşturucu işinden kaynaklanan bir husumet varmış. Ancak bu ne derece doğru bilemiyorum.”

Semiramis Gazinosu’ndaki cinayetlerin üzerinden günler sonra Esengül yeni bir sinema filminin başrolü için teklif alınca bunu kutlamak istedi. 18 Nisan 1979’da Esengül, Emirgan’da kardeşi Sezen Ağan, arkadaşları Turhan Yazıcı ve işadamı Mehmet Faruk Özfıratlı ile geç saatlere kadar eğlendi. Sabah bir otomobille yola çıktılar.

‘OTOMOBİLİN FREN TELLERİ GEVŞETİLDİ’ İDDİASI

Ataköy Motel’in önündeki caddenin ortasına konmuş kalasları son anda fark eden Mehmet Faruk Özfıratlı fren yaptı ancak aracın frenleri tutmadı. Otomobil bir köprünün bariyerlerine çarparak durabildi. Bariyerin demir çubuğu önde bulunan Mehmet Faruk Özfıratlı’ya sonra hemen arkasında oturan Esengül’e saplandı. Mehmet Faruk Özfıratlı olay yerinde, Esengül ise hastanede ameliyat sırasında beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti. Turhan Yazıcı ve Sezen Ağan yaralıydı.

Söylentilere göre, otomobilin fren telleri o gece onlar eğlenirken birileri tarafından gevşetildi. Polis ise kazanın aşırı alkol ve hız nedeniyle gerçekleştiğini kayıtlara geçti.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

kozluajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu