Haber

Şenol Güneş’in golü Beşiktaş’a gol atmaktı.

SporToto Harikalar Ligi’nin 37. haftasında Kasımpaşa’yı 5-2 mağlup eden Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş’in olumlu etkisi siyah beyazlıların gol istatistiklerine de yansıdı.

Siyah beyazlı ekipte, geçtiğimiz hafta oynanan Adana Demirspor maçında galibiyeti getiren golleri atan Vincent Aboubakar, Gedson Fernandes ve Cenk Tosun’un katkılarıyla bu sezon ilk gollerini Tayfur Bingöl ve Atiba Hutchinson kaydetti. .

Valerien Ismael döneminde gol katkısında bulunan bazı siyah-beyazlılar, Güneş’in göreve gelmesinin ardından attığı gollerle Beşiktaş’ın son çıkışında etkin rol oynadı.

Cenk Tosun gol makinesine döndü

Şenol Güneş göreve gelmeden önce formayı giymekte zorlanan Cenk Tosun, tecrübeli teknik direktörle müthiş bir ara verdi.

Ligde 15 golü bulunan tecrübeli oyuncu, son periyotta Ismael ile 1 gol atabilirken, kalan 14 golü ise Güneş ile görev başındayken kaydetti.

Ligde oynadığı son 3 haftada rakiplerini eksik etmeyen Cenk Tosun, Fraport TAV Antalyaspor, Adana Demirspor ve Kasımpaşa maçlarında attığı gollerle 9 puana direkt katkı sağladı.

Gedson Fernandes gol attı

Her iki teknik direktörlük döneminde de ilk yazılan isimlerin ortasında yer alan Gedson Fernandes, performansının yanı sıra iki haftada attığı gollerle de adından söz ettirmeyi başardı.

Gol atma konusunda kısır bir performans sergileyen Gedson Fernandes, Güneş ile birlikte gol atmaya başlayan oyunculardan biri oldu.

Beşiktaş’ı Adana Demirspor karşısında 2-1 öne geçiren golü atan Fernandes, Kasımpaşa maçında Beşiktaş’ı 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Siyah-beyazlı oyuncu, bu gollerle de profesyonel kariyerinde 2 hafta üst üste ilk kez gol atmayı başardı.

Redmond’dan gol başlangıcı

Sezonun ilk bölümlerinde beklentilerin üzerinde bir performans sergileyen Nathan Redmond da Şenol Güneş’in göreve gelmesiyle ivme kazanan oyuncular arasında yer aldı.

Tecrübeli teknik adam karşısında rakip fileleri havalandıramayan Redmond, Güneş’le çalışmaya başladıktan sonra golleriyle katkı sağlamaya başladı.

Ligdeki ilk golünü 20. haftada Yukatel Kayserispor karşısında bulan Redmond, daha sonraki İstanbulspor, Fenerbahçe ve Bitexen Giresunspor maçlarında 3 hafta üst üste gol sevinci yaşadı. İngiliz oyuncu son golünü Kabini Ümraniyespor deplasmanında kaydetti ve bu dönem 5 gole ulaştı.

Redmond, attığı gollerin yanı sıra 6 kez de gol pasları vererek takım arkadaşlarına destek oldu.

Tecrübeli futbolcu, Beşiktaş’ın bu sezon Kadıköy’de Fenerbahçe’yi 4-2 mağlup ettiği derbide attığı ve attığı gollerle derbinin başrol oyuncusu oldu.

Salih Uçan’dan kritik goller

Beşiktaş’ın deneyimli oyuncularından Salih Uçan da Güneş ile kritik gollere imza attı.

Tek golünü Valerien Ismael döneminde Corendon Alanyaspor’a karşı kaydeden Salih Uçan, Güneş ile görev aldığı maçlarda 2 gol daha kaydetti.

Beşiktaşlı futbolcu, güneşli dönemde Kayserispor ve MKE Ankaragücü’nün filelerini havalandırırken, siyah beyazlı grup her iki maçı da kazandı.

Golün sevincine defans oyuncuları da ortak oldu.

Güneş’li dönemde hücum oyuncularının gol katkısının yanı sıra defans oyuncuları da attığı gollerle adından söz ettirdi.

Siyah beyazlı takımın deneyimli stoperi Romain Saiss, Beşiktaş’ın 3-1 kazandığı derbide bu sezonki tek golünü Galatasaray’a karşı kaydederken, savunmanın solunda yer alan Arthur Masuaku da 2 golle katkı sağladı.

Vodafone Park’ta Adana Demirspor’u 1-0 yenen ve Beşiktaş’a 3 puanı getiren golü atan Masuaku, siyah beyazlıların uzun süredir kazanamadığı Medipol Başakşehir deplasmanında da sahne alarak 1 gol kaydetti. 2-0’lık galibiyetle sonuçlanan mücadelede gol olmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu