Haber

Tartışılan Halil Konakçı’ya Oktay Saral’dan destek: “Her zaman yanındayız”

İmam Halil Konakçı bir konuşmasında Hatay’ın bir Arap şehri olduğunu söyleyerek Cumhuriyet’in ilk yıllarına dair suçlamalarda bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından soruşturulan sözlerin ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Konakçı’ya destek verdi.

Halil Konakçı’nın tepkili sözleri üzerine soruşturma açıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerel Yönetim Politikalar Kurulu Üyesi Oktay Saral, soruşturma başlatan Diyanet’i arayarak Halil Konakçı’ya takviye kuvvet verdi.

?

“Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerine sesleniyorum. Ağzı ve kalbi bozuk bazı kimselerin sözlerine şahit olup, söylemediği sözlerden dolayı inancına, vatanına ve bayrağına mest olan yüzde yüz yerli Halil Konakçı Hoca Bey’i saflarda sağlam bir duruş sergileyerek muhafaza eyle. onun inancıyla. Aksi halde Halil Konakçı hocalarımızı böyle yaparak işin içine etmiş olursunuz. Bozacı’nın şahidi şıra, midesinden çıkıp bu ülkenin değerlerine asla uymayanların peşini bırakmayın, yoksa gerisini alamazsınız. Halil Konakçı’nın her zaman yanındayız.”

Halil Konakçı Hatay için ne dedi?

Konakçı’nın görüntüdeki ifadelerinin tamamı şöyle oldu: Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Orada Kürt ve Arap kardeşlerimiz var. Hala bu kadar. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgali altında kaldı. Sonda mı kalmalı, sonda mı kalmalı tartışıldı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, Hatay’daki Müslüman köylerinde ve camilerinde ezanı yasaklamadı. 1938 yılına kadar yine Fransız işgali altındaki Hatay’ın köylerinde ‘Allahu ekber’ şeklinde ezan okunurdu. Hatay 1938’de Türk topraklarına katıldığında ilk iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransızların yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar.

Oktay Saral’ın çok konuşulan Halil Konakçı’ya desteği sosyal medyada da gündem oldu ?

?

?

?

altinorduajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu