Haber

Terör örgütü PKK/YPG, Halep’te ailesinden bir kızı daha aldı.

Terör örgütü YPG/PKK’nın Suriye’nin Halep il merkezinde yaşayan 14 yaşındaki bir kızı silahlı ekibine katılmak üzere kaçırdığı bildirildi.

Suriye’de “SDG” adını kullanan PKK/YPG’li teröristlerin varlık gösterdikleri Şeyh Maksud İlçesi’nden Suriye’de sivillere yönelik hak ihlallerini belgeleyen Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) tarafından yapılan yazılı açıklamada 10 Aralık’ta Halep şehir merkezi. kaçırdığı bildirildi.

Açıklamada, terör örgütünün Afrin’de dünyaya gelen 14 yaşındaki kızı silahlı ekibine katılmak için kaçırdığı ve ailesiyle görüşmesine izin vermediği belirtildi.

Terör örgütü kaçırdığı genç ve çocukları genellikle silahlı eğitim için kamplara götürüyor.

PKK/YPG’li teröristler bu ay Halep’in kuzeyindeki Tel Rıfat ve Menbiç ilçelerinden 15 yaşındaki 2 çocuğu kaçırarak silahlı ekiplerine kattı.

2021’de 221 çocuğu kaçırdı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği, 11 Temmuz’da yayınladığı “2021 Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar” raporunda, terör örgütü PKK/YPG’nin 2021 yılında 221 çocuğu silahlı ekibine kattığını duyurdu.

Raporda, terör örgütü PKK/YPG’nin kolu olan “İç Güvenlik Güçleri”nin aynı yıl içinde 24 çocuğu kullandığı, sözde “Afrin Kurtuluş Güçleri”nin ise 2 çocuğu silahlı ekibine kattığı belirtildi. 2021’de

PKK/YPG’nin 2021’de Suriye’de 55 çocuğu katlettiği, örgüte bağlı “Afrin Kurtuluş Güçleri” ve “İç Güvenlik Güçleri”nin ise bir yılda 18 çocuğu katlettiği kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu