Haber

Yunanistan’ı ziyaret eden İsrailli yatırımcılar konut arıyor

LEFKOŞA – Gazze’de çatışmalar devam ederken komşu Yunanistan’ın kiralık emlak piyasası İsrailli yatırımcılardan büyük talep görüyor. Uzun vadeli yatırımlardan kaçınan pek çok İsrailli, kira sözleşmeleri için yüksek oranlar ödemekten çekinmiyor. Ekonomik kriz sırasında uygulanan ‘kemer sıkma’ tedbirlerinin yürürlükte olduğu Yunanistan’da yatırımcılar kiralık gayrimenkullere ilgi gösteriyor.

Selanik bu anlamda en çok tercih edilen şehir olurken, Yunan basınında İsraillilerin Yunanistan emlak piyasasına ilgisinin Selanik ile sınırlı olmadığı belirtiliyor. Buna göre İsrailliler de Türklerin yoğun olarak yaşadığı Atina’nın güney kıyı kesimlerinde konut arıyor.

Atina ve Selanik emlak piyasasından alınan son bilgiler, Airbnb gibi kısa süreli kiralama platformlarında sunulan dairelerin İsraillilerin öncelikli hedefi haline geldiğini gösteriyor. Haber sitesi in.gr, İsraillilerin hızlı erişilebilen gayrimenkullere ilgi duyduğunu bildirdi. Maddi imkanı olan ve vize konusundaki engelleri ‘aşan’ İsraillilerin hızla Yunanistan’da gayrimenkul kiralamak için talepte bulunduğu belirtildi.

‘ALTIN ​​VİZE’ REKABETİ ARTIRIYOR

İsrail’den gelen talep sadece Selanik ile sınırlı kalmayıp özellikle Atina’nın güney banliyöleri ve şehir merkezi dışındaki bölgelerde de artış gösterdi. Atina emlak piyasasını yakından takip edenler, son haftalarda İsrail’den kira talepleriyle karşılaştıklarını belirtiyor.

Kıbrıs ve Yunanistan, güvenlik ve istikrar sundukları için İsrailli yatırımcıların tercih ettiği destinasyonlar olarak görülüyor. Yunanistan ile İsrail arasındaki özel ilişkiler ve turizm sektöründe beklenen toparlanma nedeniyle Yunan gayrimenkul yatırımları cazip görünüyor. Ayrıca Yunan hükümeti belirli bir büyüklüğün üzerinde gayrimenkul satın alacak yabancı yatırımcılara ‘Altın Vize’ programı gibi teşvikler de sunuyor. Analistler, bu eğilimin özellikle talebin yoğun olduğu bölgelerde emlak fiyatlarındaki artışı hızlandırabileceğini belirtiyor. Ancak artan fiyatlar nedeniyle yerel alıcıların bu pazarda rekabet edebilme yeteneği konusunda endişeler var.

Yunanistan’ın ‘Altın Vize’ programı, belirli bir tutarın üzerinde gayrimenkul yatırımı yapan yabancı yatırımcılara oturma izni sunarak ülkeye daha fazla yatırım çekmeyi amaçlıyor. Son yıllarda Yunanistan-Kıbrıs-İsrail ekseninde özellikle turizm, güvenlik ve güç konularında işbirliğinin yoğunlaştırılması yönünde birçok adım atıldı. İsrail’in Türkiye ile bağlantılarında büyük zorluklarla karşılaştığı 2010’lu yıllarda Tel Aviv, Lefkoşa ve Atina ile yakın işbirliği geliştirdi.

Yunanistan ile İsrail arasındaki diplomatik ve ekonomik bağların gelişmesi, bu iki ülke arasındaki işbirliğini ve karşılıklı yatırımları daha da kolaylaştırıyor.

karesiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu