Haber

YURT DIŞINDAN GELEN TIR’LARI GASBEDİP, ŞOFÖRLERİNİ KAÇIRAN SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ

BURSA merkezli 7 vilayette, yurt dışından kıymetli maden ve metal getiren TIR’ları sınır kapısından itibaren takip edip, gasbeden ve şoförlerini silah zoruyla kaçıran suç örgütüne yönelik polisin düzenlediği operasyonda, 18 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden biri, evinin balkonunda üzerine çarşaf örterek saklanırken yakalandı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, büyük bölümü Türk devletleri olmak üzere yurt dışından değerli maden ve metal getiren TIR’ları hudut kapısından itibaren takip edilip, gasbedildiği ve sürücülerinin silah zoruyla kaçırıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Kaçakçılık ve Organize Hatalarla Çaba Şube Müdürlüğü grupları, yapılan teknik ve fiziki takibin akabinde Bursa merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Antalya, Manisa ve Artvin’de cuma günü eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 18 şüpheli, ‘suç işlemek emeliyle örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak, örgüt kapsamında nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden alıkoyma’ hatalarından gözaltına alındı. Şüphelilerin mesken ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şüphelilerden biri, meskeninin balkonunda üzerine çarşaf örtüp, saklanırken yakalandı.

11 TUTUKLAMA

Emniyetteki süreçlerinin akabinde 18 kuşkulu, dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden V.K., C.B., A.B., E.A., İ.K., S.K., F.Y., M.Ç., K.K., M.D. ve D.G. tutuklandı. K.Y., Ö.T., M.B., S.T., F.C. ve H.A. isimli denetim koşuluyla, U.K. ise savcılık sorgusunun akabinde hür bırakıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu