Ekonomi

Chunghwa Telecom’un ilk çeyrek geliri 5G’ye başarılı geçişin etkisiyle arttı

TAIPEI – Chunghwa Telecom Co. (TAIEX: 2412, NYSE: CHT), 2024 yılının ilk çeyreğinde toplam gelirinin geçen yılın aynı dönemine göre %1,4 artışla 54,94 milyar NT$’a ulaştığını açıkladı. Bununla birlikte, şirket kazançlarında mütevazı bir düşüş yaşadı ve hisse başına temel kazanç (EPS) 1,21 NT$ olarak bildirildi.

Şirketin Tüketici İş Grubu, yıldan yıla (YoY) %4,2 oranında büyüyen güçlü mobil hizmet gelirleriyle desteklenerek %1,7’lik bir artışla 34,62 milyar NT$’a ulaştı. Bu büyüme 5G’ye başarılı geçiş, faturalı abonelerdeki artış ve dolaşım gelirlerindeki artışa bağlandı. Bu kazanımlara rağmen, Kurumsal İş Grubu, büyük ölçüde önceki yıl devlet tazminatının muhasebeleştirilmesi nedeniyle %0,9’luk bir düşüşle 16,95 milyar NT$ gelir elde etti. Bu tek seferlik kalem hariç tutulduğunda, grubun geliri aslında %1,9 oranında arttı.

Chunghwa Telecom’un Uluslararası İş Grubu, uluslararası ICT projelerine yönelik artan talebin etkisiyle gelirinde %13,3’lük kayda değer bir artışla 2,41 milyar NT$’a ulaştığını bildirdi. Ancak faaliyet geliri %2,2 azalarak 11,91 milyar NT$’a geriledi ve ana hissedarlara atfedilebilen net gelir %2,6 azalarak 9,39 milyar NT$’a düştü.

Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Bay Shui-Yi Kuo, şirketin stratejik uygulamalarını ve kendini işine adamış ekibini bu sonuçların elde edilmesindeki kilit faktörler olarak vurguladı. Kuo, “Güçlü ilk çeyrek sonuçlarımız, stratejik uygulamalarımızın etkinliğini ve özel ekibimizin mükemmelliğini bir kez daha ortaya koymuştur” dedi. Kuo ayrıca şirketin düşük karbonlu sürdürülebilir uygulamaları entegre etme konusundaki kararlılığını ve gelir artışını sürdürürken karbon emisyonlarını azaltma konusundaki başarılarını vurguladı.

EPS’deki hafif düşüşe rağmen, Chunghwa Telecom’un faaliyet sonuçları önerilen beklentileri aştı. Şirket, ticari gelişmeleri konusunda iyimserliğini koruyor ve yıl boyunca mevcut ivmesini sürdüreceğinden emin.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

haber-dikili.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu