Teknoloji

HMD, Avrupa’da İlk 5G Modelini Tanıtacak

Nokia markalı modellerini piyasaya sunan HMD Global, şimdi aynı modelleri HMD Global markasıyla Avrupa’da satışa çıkaracak. İşte detaylar.

HMD ve Nokia markalı teknoloji ürünlerini piyasaya sunan HMD Global, sızdırılan son raporlara göre önceki Nokia modellerini HMD Global adıyla yeniden paketleyerek Avrupa’da piyasaya sürecek. İki marka ile pazarda yer almak isteyen şirketin ana odak noktası ise kuşkusuz akıllı telefonlar. Son sızıntılara göre şirketin piyasaya süreceği yeni modeller HMD XR21 rugged telefon ve HMD T21 tablet olacak. Daha önce Nokia markası altında sunulan bu modeller, yeni sürümde bazı değişiklikler de alacak.

HMD XR21 ve HMD T21 Sızdırıldı

HMD Global’in piyasaya sunacağı modeller için önemli sızıntı online bir ticaret sitesinden geldi. Yeni modelleri listeleyen site sayesinde HMD XR21 rugged telefon ve HMD T21 tablet modellerinde yer alacak özellikler ve renk seçenekleri gibi detaylar ortaya çıktı

HMD, Avrupa’da İlk 5G Modelini Tanıtacak

HMD XR21, Nokia XR21 modelini baz alacak. Ancak bu modelin piyasaya sunulması ile şirket tarihinde bir ilk de gerçekleşecek. Zira bugüne kadar Avrupa pazarında 5G destekli bir HMD modelini piyasaya sunmayan şirket, HMD XR21 ile bir ilki gerçekleştirmiş olacak. Sızıntıya göre 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip tek versiyon olarak tanıtılacak telefonda tek renk seçeneği ise siyah olacak. Etiket fiyatının ise 457 euro olması bekleniyor. Telefonda yer alması beklenen diğer özellikler ise şöyle;

  • Ekran: 6.49 inç IPS LCD ekran
  • İşlemci: Snapdragon 695
  • Arka kamera: 64 MP çift kamera
  • Batarya: 4800mAh
  • Dayanıklılık: IP69 ve MIL-STD-810H

HMD T21 tablet modelinde de tek renk siyah olacak. LTE sürümü ile piyasada yer alacak yeni tablette 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ile tablet desteklenecek. Daha uygun fiyatlı modelde ise 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı kullanılacak. LTE sürümü dışında satışa çıkacak Wİ-Fi sürümünde ise 6 GB RAM ile 128 GB depolama alanı yer alacak. T21’de 10.4 inç ekran, 8.200 mAh batarya ve kalem desteği yer alması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu