Haber

Esenler’de Eczane Soygunu: Hırsızlar Çelik Kasayı Çaldı

Özgür EREN/ İSTANBUL ESENLER’de hırsızlar eczaneye girerek içinde yeşil ve kırmızı reçeteli ilaçların bulunduğu çelik kasayı çaldı. Hırsızlardan biri çelik kasayı sürüklerken kasanın altına sıkıştı. Kasanın altında mahsur kalan hırsız arkadaşlarını kurtardı. Hırsızlık anları iş yerinin güvenlik kamerasına kaydedildi.

Olay, 11 Şubat Pazar günü sabah saatlerinde Kemer İlçesi’ndeki bir eczanede meydana geldi. Kapşonlu, maskeli ve eldivenli dört hırsız, otomobille eczanenin önüne gelerek eczanenin kepenk kilidini levyeyle kırdı. Bir hırsız eczaneye girerek çelik kasayı bulunduğu yerden aldı. Çok hızlı hareket eden hırsızlardan biri çelik kasayı sürüklemeye başladı. Hırsız, kapının yanındaki kasayı sürüklerken dengesini kaybedip yere düştü; Çelik kasanın altında sıkışıp kalmıştı. Kasanın altında mahsur kalan hırsız, arkadaşlarından yardım istedi. Arkadaşlarının yardımına koşan hırsızlar, kasanın altında mahsur kalan arkadaşını kurtardı.

İki hırsız, içerisinde yeşil ve kırmızı reçeteli ilaçların ve bir miktar paranın bulunduğu kasayı sürükleyerek otomobilin bagajına yükledi. Hırsızlar araca binerek olay yerinden kaçtı.

KASA ALTINDA OLDUĞU ANLAR KAMERAYA YAKALANDI

İş yerinin güvenlik kamerası, hırsızın kasayı sürükleyip altına düştüğünü, arkadaşlarının kasanın altında mahsur kalan hırsızı kurtardığını, hırsızların kasayı alıp kaçtığını kaydetti.

İşyeri çalışanı Musa Kalfa ise, “Güvenlik sistemlerimizde herhangi bir eksiklik yok ancak kilit hırsızlara karşı dayanıklı değil. Alarm çaldığında eczanede sorun olduğunu düşündüm. Diğer arkadaşım da yanıma yakın oturuyordu. burada ve hemen dedim ki, ‘Eczaneye bakın, alarm çalıyor.’ Gelip baktığımızda ilaçlarımızı sakladığımız çelik kasamızı almışlar.” .Daha sonra görüntüleri izledik. Komşularımız plakayı almıştı ama polis bize aracın ve plakanın çalındığını söyledi. Eldivenli, çok profesyonelce planlanmış bir hırsızlıktı. Muhtemelen uyuşturucuyu kasaya koymak istediler. Sakladığımız ilaçların çoğu reçeteli ilaçlardı. Bunları da ilaçları kullanmak için kasamızı aldılar. Eczaneye girip direkt kasaya giderler. Hiçbir yere bakmıyorlar, üzerinde bozuk para olan kasamızı bile açmıyorlar. Doğrudan kasaya götürüp sürükleyerek götürüyorlar. Kasa da çok ağırdır; 3 kişiyiz belaya sokan, o tek başına çekiyor. Hatta düşürüp altına sıkışıyor. Başka bir arkadaş gelip onu çıkarıyor. Çok hızlılar ve işlerini profesyonelce yapıyorlar. Durumu polise bildirdik; Gerekenler yapıldı. “dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu