Haber

Filistin lideri Abbas, işgali sona erdirmek için ABD ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu ifade etti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail işgalini sona erdirmek için ABD ile işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, resmi temaslarda bulunmak üzere işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentine gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Abbas, “İsrail, iki devletli çözümü baltalamaktan, imzalanan anlaşmaları ihlal etmekten, işgali sona erdirmek ve yerleşimleri yok etmek için uluslararası bir çaba göstermemekten, Filistin’i tanımamaktan ve Birleşmiş Milletler üyesi olmamaktan sorumludur” dedi. dedim.

Filistin halkının uluslararası hukuk çerçevesindeki meşru haklarını savunma ve Filistin halkını koruma çabalarının sekteye uğradığını kaydeden Abbas, “Bu politika İsrail’i daha fazla hata yapmaya ve uluslararası hukuku çiğnemeye teşvik ediyor.” ifadeleri kullandı.

Filistin yönetiminin “şiddete karşı çıkma” için çaba sarf ettiğini ve imzalanan anlaşmalara her zaman bağlı kaldığını vurgulayan Abbas, “İsrail işgalini sona erdirmek ve bir Filistin devleti kurmak için siyasi diyaloğu yeniden tesis etmek üzere ABD yönetimi ve uluslararası toplumla birlikte çalışmaya hazırız” dedi. 1967 sınırlarındaki devlet.”

İsrail’in Cenin saldırısı gerilimi tırmandırıyor

İsrail’in geçen hafta işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı’nda başlattığı bölgede gerilim tırmandı.

Cenin’de 10 Filistinlinin öldürüldüğü baskını, Doğu Kudüs’teki yasadışı bir Yahudi yerleşim birimine düzenlenen ve 7 İsraillinin hayatını kaybettiği saldırı izledi.

İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün Silvan İlçesi’nde 28 Ocak Cumartesi günü silahlı saldırı sonucu 13 yaşındaki Filistinli’nin, 2 İsrailli’nin de yaralanması bölgede şiddeti artırdı. Fanatik Yahudi yerleşimciler ayrıca Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere, onların mallarına ve araçlarına saldırdı.

İsrail ordusu ve Yahudi yerleşimcilerin açtığı ateş sonucu 2023’ün başından bu yana aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 35 Filistinli öldürüldü.

sorgun-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu