Teknoloji

Instagram Notları artık dünya çapında kullanılabilir

Geçtiğimiz aylarda ülkemizde kullanıma sunulan Instagram’ın günlük 60 karakterlik metin paylaşım özelliği artık tüm dünyada resmi olarak yayına alınıyor.

Instagram Notları

Instagram CEO’su Adam Mosseri dün Twitter üzerinden yaptığı videolu açıklamada durum notu özelliğinin bu hafta İngiltere, Avrupa Birliği ülkeleri ve Japonya’da kullanıma sunulduğunu duyurdu. Zaten Kasım ayından bu yana ülkemizde hizmete giren Instagram durum notları özelliğini Türkiye de ilk deneyen ülkeler arasında yer alıyor. Daha sonra Aralık ayında resmi olarak ülkemize sunuldu. Ancak muhtemelen bir süredir ülkemizde de faaliyet gösteren bu hizmet kimsenin dikkatinden kaçmadı.

Özellikle gençlerin ilgisinin yoğun olduğu bu Instagram hizmetinin, Instagram içerik üreticilerinin etkisine nasıl yansıyacağı ne yazık ki kesin değil. Instagram’ın bu özelliği nasıl yapılandıracağına ve kullanıcıların yeni özelliği nasıl değerlendireceğine bağlı olarak tabii ki bu alanda yeni bir influencer alanının ortaya çıkma ihtimali var ancak gelinen aşamada Instagram, yeni özelliğe uygun olarak bunu başarmış durumda. . Ayrıca her ne kadar 60 karakter ile sınırlı olsa da Instagram’ın metin paylaşım özelliği ile Twitter kullanıcı kitlesini hedef aldığı düşünülüyor.

Instagram Notları nasıl kullanılır?

Instagram notlarını kullanmak istiyorsanız bildirimler bölümünün üst kısmındaki profil fotoğrafınıza tıklayarak not ekleyebilir ve gerçek arkadaşlarınızın durum notlarını profilinizin sağ tarafında görüntüleyebilirsiniz. Yakın arkadaşlarınıza durum notları ekleyebilir veya bunları herkese açık tüm arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Arkadaşlarınız notlarınıza normal hikayelerde olduğu gibi cevap verebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu