Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Türkiye’de uzun vadeli yatırımlar lira istikrarını sağlayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Türkiye’de uzun vadeli yatırımlar politikalarımızı destekleyecek, lira istikrara kavuşacak ve son mali ve parasal sıkılaştırmanın büyümeye etkisi hafifleyecek.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi. Twitter’dan açıklama yapan Bakan Şimşek, Türk lirasının istikrara kavuşacağını belirtti.

Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan Şimşek, şunları söyledi:

“Türk varlıklarına yatırımcı ilgisinin arttığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Önümüzdeki üç yılda artması beklenen GCC (Gulf Cooperation Council) ülkelerinden gelen doğrudan yabancı yatırım girişlerine ek olarak, öz sermaye ve borç mutabakatlarında artış gördük. Süreci vurgulamak istiyorum:

İlk önce; Yapı Kredi hisselerinin bu hafta kurumsal yatırımcılara başarılı satışı:

250 milyon dolar,

Son 3 yılın en büyük hisse senedi arzı,

5 kattan fazla talep,

40’a yakın ABD ve Avrupalı ​​Yatırımcı (çoğunlukla uzun vadeli ve bazı hedge Fonlar).

İkincisi; MNG Kargo’nun bu hafta DHL tarafından satın alınması.

Üçüncü; Geçen hafta Renaissance Power ve TotalEnergies arasındaki ortaklık.

Tüm bu süreçler, Türkiye’ye olan güveni ve sağlam makroekonomik politikalar uygulama çabalarımızı göstermektedir. Türkiye’de uzun vadeli yatırımlar politikalarımızı destekleyecek, lira istikrara kavuşacak ve son dönemde uygulamaya konulan finansal ve nakit sıkılaştırmasının büyümeye etkisi azalacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu