İş

İstinye Üniversitesi’nde ‘Yatırım Finansmanı ve Borsa ve Yatırım Uygulamaları’ dersi açılıyor

Yatırım Finansman ve İstinye Üniversitesi, üniversite öğrencilerinin finansal okuryazarlığını geliştirmek ve nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine destek olmak amacıyla iş birliğine gitti. Üniversitede 2023-2024 bahar döneminde açılacak ‘Yatırım Finansmanı ve Menkul Kıymetler Borsası ve Yatırım Uygulamaları’ dersi, sermaye piyasaları ile henüz tanışmamış öğrencilerin branş ve yatırım araçları hakkında bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

Yatırım Finansman’ın desteğiyle 2023-2024 bahar döneminde İstinye Üniversitesi’nde ‘Yatırım Finansmanı ve Borsa ve Yatırım Uygulamaları’ dersi Yatırım Finansman Genel Müdürü Eralp Arslankurt ve İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş arasında imzalar atıldı.

“Genç dostlarımızı sermaye piyasasıyla tanıştıracağız”

Yatırım Finansman Genel Müdürü Eralp Arslankurt imza töreninde yaptığı konuşmada, “Türkiye’de sermaye piyasalarının büyümesine paralel olarak hem yeni nesil insan kaynaklarının hem de genç yatırımcıların sektöre olan ilgisinin harekete geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu alan. Bu kapsamda İstinye Üniversitesi ile iş birliği yaparak 2023-2024 bahar döneminde açılacak ‘Yatırım Finansmanı ve Borsa ve Yatırım Uygulamaları’ dersine katkı sağladık. Türkiye’nin ilk aracı kurumu olarak finansal okuryazarlığa katkımıza daha da anlam katacak bu ders, öğrenci arkadaşlarımızın bu alandaki potansiyellerini ortaya çıkarmalarına olanak tanıyacak. Özellikle son yıllarda sermaye piyasalarının gelişmesiyle ortaya çıkan nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik böyle bir eğitim projesinde yer almaktan büyük gurur duyuyoruz. “Genç arkadaşlarımızı sermaye piyasasıyla tanıştırarak belki onlara bu alanda kariyer fırsatı sunacağız” dedi.

“Kapımız her türlü öneriye açık”

Finansal okuryazarlığın toplumun tüm bireylerini ilgilendiren bir konu olduğunu belirten İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, “Üniversitelerin misyonu her alanda farkındalık yaratmak ve insan kaynağının zenginleşmesine katkıda bulunmaktır. İstinye Üniversitesi olarak bunu kurumsal ruh olarak kabul ediyor ve kendimizi bu doğrultuda geliştiriyoruz. Yatırım Finansman ile yaptığımız işbirliğini üniversite ile bölümün bir araya gelmesi ve insan kaynağı açısından gelişimin sağlanması açısından çok değerli buluyoruz. Gelecekte bu tür projeler geliştirmek için yeni misyonlarımız var. Kapımız her türlü teklife açık” dedi.

Yatırım Finansman Menkul Bedeller A.Ş. hakkında

Türkiye’nin ilk aracı kurumu olan Yatırım Finansman Menkul Kıymetler A.Ş., 15 Ekim 1976’da Türkiye İş Bankası ve Türkiye Sınai Geliştirme Bankası (TSKB) öncülüğünde, 13 büyük bankanın katılımıyla kuruldu. Kurulduğu günden bu yana hızlı ve istikrarlı bir gelişme göstererek sermaye piyasalarında saygın bir yer edinen Yatırım Finansman Menkul Kıymetler A.Ş., her dönemde ‘güven simgesi’ olarak sektörün önde gelen kuruluşları arasında yer almıştır. tarihinin dönemi. Ülke genelinde güçlü ve yaygın hizmet ağına sahip olan Yatırım Finansman, Türkiye’nin ve dünyanın her yerindeki bireysel ve kurumsal yatırımcılara güvenli, kaliteli ve hızlı sermaye piyasası hizmetleri sunmaktadır. Değerli merkezlerde 11 hizmet noktası, İnternet Şubesi (YF.COM.TR) ve süreç platformları  Yatırım Finansman’ın hizmet ağını oluşturur.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu