Haber

Mehmet Selim Kiraz’ın katilinin kuzeni CHP’de kampanya yöneticisi oldu

Partilerde il, ilçe ve belde adayları belirlenirken kampanya ekipleri de oluşturuluyor.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Genel Başkan Özgür Özel arasındaki aday seçim çekişmesi skandalı büyürken, yeni bir skandal daha çıktı.

Her dönem parti içinde toplumu rahatsız eden temasları olan 1-2 isim CHP takımlarında yer buluyor.

Yerel seçim kampanyası ekibinde yine bir isim dikkat çekti.

KATİLİN KUZENİ KAMPANYA TAKIMINDA

2015 yılında Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden katil terörist Bahtiyar Doğruyol’un kuzeni CHP’de kendine yer buldu.

Katilin kuzeni Utku Doğruyol, doğrudan Özgür Özel’e bağlı olarak sosyal medya yöneticisi ve kampanya yöneticisi olarak ekibe katıldı.

Başta Özgür Özel olmak üzere partililerle derin ilişkileri olan Doğruyol’un göreve getirilmesi sosyal medyada tepki çekti.

MEHMET SELİM KİRAZ’IN ŞEHİT EDİLMESİ

Gezi Parkı olaylarında 16 Haziran 2013’te yaralanan ve 11 Mart 2014’te tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Savcı Kiraz, hastaneye gitti. 31 Mart 2015 tarihinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda avukat olarak görev yaptı. Adliyenin 6’ncı katındaki makam odasında içeri giren 2 terör örgütü mensubu tarafından rehin alındı.

Saatler süren uğraşlar sonucu odasında vurulan Kiraz, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol adlı 2 terörist de güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Soruşturmada, biri elinde cübbeyle avukat girişinden, diğeri ise vatandaşın girişinden adliyeye giren teröristlerin, savcıyı rehin alarak Yunanistan’a telefon ederek öldürdüğü belirlendi. Talimat üzerine savcı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu