Yaşam

PEN Yazarlar Derneği: Kazanmanızı engelleyecek her şeyi, herkesi ortadan kaldırmaya niyetlisiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na YSK’ye hakaret ettiği gerekçesiyle verilen 2 ay 15 gün 7 ay hapis cezasına PEN Yazarlar Derneği’nden tepki geldi. PEN Yazarlar Derneği, alınan kararla millet iradesinin hiçe sayıldığının ve politize edilen yargının yargı olmadığının altını çizerek, “Belli ki siz ona ‘hain’, ‘din düşmanı’ diyerek başladınız. ‘devlet düşmanı’, ‘yabancı zulmü’, diğerine ‘terörist’… Seçim çalışmalarınızda, sizi zaferden alıkoyacak her şeyi, herkesi ortadan kaldırmak niyetindesiniz! Bu çok açık!” söz konusu.

Açıklamada, “Haksız kararlar zulümdür, hukuk değildir. Geciken adalet adalet değil ölümdür. Teslim olacağınızı sanıyorsanız aldanıyorsunuz!” kelimeler kullanıldı.

‘KAZANIMINIZA ENGEL OLACAK HER ŞEYİ VE HER ŞEYİ ELDEN ÇEKMEK AMAÇLISINIZ’

PEN, alınan kararı bir hukuk cinayeti olarak nitelendirerek, “Dün gerçekleştirilen hukuk cinayetiyle görevini hapsedip bitirmek istediğiniz Ekrem İmamoğlu, Büyükşehir İstanbul Belediye Başkanıdır. O iradedir, vekildir, vekildir. İstanbul halkının lideri.Kazandığı ilk seçimi ‘oynamıyorum’ yazıklarıyla sizler tarafından iptal edildi.İkinci seçimde İstanbullular tarafından 800 bin kez hak ettiğiniz cevap verildi! Bunun daha da katlanarak verileceğinden şüpheliyiz, çünkü hiç şüphemiz yok!” ekledi.

Belli ki ‘hain’, ‘din düşmanı’, ‘devlet düşmanı’, ‘yabancı’ diyerek başlattığınız seçim kampanyalarınızda sizi galibiyetten alıkoyacak her şeyi, herkesi ortadan kaldırmak niyetindesiniz. terörist’ mi, ‘terörist’! Açıktır!” PEN, Ahmed Arif’in mısralarıyla her koşulda tekrar eden ve boyun eğdirmeyen bir geleneğin kararlı ve inatçı takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Haklısın ‘Nerede olursan ol/İçerde, dışarda, sınıfta, hatta/Üstünde yürü/Yüzüne tükür cellat/ Fırsatçı, fesatçı, dilenci…/Dayan kitabınıza/işinize sarılın/Tırnağınız dişinize/umudunuz ve hayallerinizle’ Hukuk, adalet diyoruz! Acil demokrasi istiyoruz!”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu