Dünya

Yaşar Doğu’nun evi müze olarak açılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Türkiye Güreş Vakfı Olağan Genel Kurulu’nda Yüksek Onur Kurulu Üyeliğine seçildi. Ödemiş, toplantıda yaptığı açıklamada; Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Yaşar Doğuikametgahının müze olarak Başkent’e kazandırılacağını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Türkiye Güreş Vakfı Olağan Genel Kurulu’nda Yüksek Onur Kurulu Üyeliğine seçildi. Ödemiş toplantıda yaptığı konuşmada; Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Yaşar Doğu‘nin evinin müze olarak restore edileceği açıklandı.

İMAR PLANI DEĞİŞECEK

Yaşar Doğu1950’lerde kazandığı dünya şampiyonluğundan kazandığı para ödülü ile aldığı ve 1950’lerde yıkılan İsmet Paşa Mahallesi Uzunyol Sokak No:41’deki 2 katlı konut için yapılacak imar planı değişikliğinin ardından geçen dönem” Yaşar DoğuBaşkent’e ve Türk sporuna “Ev ve Müze” olarak kazandırılacak.

HEDEF: TÜRK GÜRESİNE VE GÜREŞTE ÇALIŞANLARA YARDIMCI OLMAK

Türk güreş sporunu pekiştirmek ve daha ileriye taşımak, gelecek nesillere sunmaktır. spor Şuurun aşılanması amacıyla gerçekleştirilen toplantıda; Milli Pehlivan, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Ahmet Ayık da Güreş Vakfı Başkanlığına seçildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, şunları söyledi:

“Dünya güreşinin altın ismi, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonumuz Yaşar Doğu, 1950’li yıllarda hayatının bir bölümünü İsmet Paşa Mahallesi, Uzun Yol Sokak’taki 41 numaradaki evinde geçirdi. 1980 yılında kurulan Türk Güreş Vakfı, Türk güreşine, Türk güreş sporuna ve güreş için emek harcayan ve Türk güreşini destekleyenlere özen göstererek, güreşin bir üst düzeye çıkarılması ve bilimsel ahlaklı bir sporcu yetiştirilmesi konusunda bilgiler verdi. maçta dünya şampiyonu.Mahmut Atalay, Teyfik Kış, Mustafa Dağstanlı ve Ahmet Ayık gibi isimler başlıcaları… Ama ne yazık ki Yaşar Doğu’nun geçmişte konutu yıkılmış, konutunun bulunduğu alandaki imar planı maalesef. aynı zamanda bir sağlık tesisidir.Yaşar Doğu’nun gelecek nesillere unutulmadan taşınması ve bu mücadeleye gönül vermiş şampiyonlarımızın anısına burada bir müze kurulması amacıyla Yaşar Doğu’nun evinin ‘Yaşar Doğu Güreş Müzesi’ olarak yeniden inşa edilmesi için çalışmalara başlanmıştır. türk güreşi Önce imar alan sorununu çözdü sonra da mülkiyet sorununu fiilen doğru düzgün hazırladı. Türk güreşine katkısı olan dünya şampiyonlarımızın orada yaşamasını hedefliyoruz.”

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

haberseben.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu