Sağlık

Diz osteoartritini ameliyatsız tedavi etmek mümkün mü?

BURSA (İGFA) – Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özgür Oktay Nar değerlendirmelerde bulundu.

50 yılı aşkın süredir diz ve eklem problemlerinde uygulanan diz protezi ameliyatlarının yanı sıra uygulanabilen ameliyatsız tedavilerin başarılı sonuçlar verdiğini belirten Dr. Özgür Oktay Nar, diz protezi ameliyatının başarılı bir tedavi yöntemi olduğunu kaydetti. yıllardır özellikle diz kireçlenmesi için uygulanmaktadır.

Nar, “Anestezi kullanılarak yapılan diz protezi uygulamasında, dizine yerleştirilen yapay eklem ile hastalarımızın daha rahat hareket edebilmesi amaçlanmaktadır” diyen Dr. Nar, “Ancak ameliyat, anestezi psikolojisi ve sonrasındaki fizik tedavi süreçleri ortalama bir diz için 1,5 saat süren bir işlem hastalarımızda endişe yaratabilmektedir.Gelişen son teknolojiler ile diz osteoartritinde ameliyatsız testler uygulanmış ve yüksek başarı oranları elde edilmiştir.Bu bağlamda evet oldukça diz osteoartritinde başarılı olduğunu belirterek, “Ameliyat dışı yöntemler var ve uygulayabiliyoruz. Örneğin Yeni Nesil Hidrojel Terapi diz kireçlenmesi tedavisinde ameliyat gerektirmeyen, 10 dakika gibi kısa bir sürede uygulanabilen, hastalarımızın rahatlamasını sağlayan başarılı bir uygulamadır” dedi.

Yapılan tetkikler sonucunda uygun bulunan hastalarda Yeni Nesil Hidrojel Terapi ile ameliyatsız ve anestezisiz tek uygulamada diz kireçlenmesi analizi sağlandığını belirten Dr. Nar, “Yeni Nesil Hidrojel; Dizde ömür boyu sürebilen ve diz kireçlenmesi için mevcut tedavilere ek etkili bir alternatif sunan bir tedavi türüdür. Yenilikçi ve biyolojik olarak parçalanmayan hidrojel teknolojisinde kullanılan maddenin yüzde 97,5’i su, yüzde 2,5’i ise çapraz bağlı poliakrilamid omurgadan oluşuyor. Hidrojel diz içine enjekte edildiğinde eklemi korur ve ağrıyı azaltır. Tek enjeksiyon ile sadık ve her zaman rahatlama sağlar.

Nar, tek enjeksiyonla dizin 4 farklı noktasından dizine giren hidrojenin iç kapsül dokusuna nüfuz ederek eklem sertliğini ve buna bağlı ağrıları en aza indirdiğini söyledi.

Hidrojelin, kireçlenme nedeniyle hareketi bozulan diz ekleminin işlevini iyileştiren onaylı tek tıbbi cihaz olduğunu vurgulayan Op. Dr. eklemin daha iyi yağlanmasını ve tamponlanmasını sağlıyor.Ayrıca eklem iç kapsülünün zarıyla bütünleşerek yastık gibi bir his uyandırıyor.Etki sağlanarak yürüme fonksiyonu geri kazanılıyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu