Teknoloji

PlayStation 5 Pro, Hızlandırılmış Işın İzleme ile gelebilir

PlayStation 5 Pro Hakkında söylentiler dolaşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yeni bir rapor yayınlayan Tom Henderson, gelişmiş modelin olası bazı teknik özelliklerine değindi. Detaylar burada.


İlginizi çekebilir:  Microsoft’un PlayStation 5 Pro ve İnce Tahminleri Ortaya Çıktı


Sony firmasının orta nesil konsol üzerinde çalıştığı uzun bir süredir ortalıkta dolaşıyordu. Öyle ki standart model çıkmadan önce duymuştuk. Japon teknoloji devi şimdilik ipucuna dahil edilmedi ancak ateşsiz duman olmaz.  

Önümüzdeki yıl içerisinde çıkması beklenen PlayStation 5 Pro için yeni söylentiler duymaya devam ediyoruz. Hepimizin yakından tanıdığı Tom Henders’in aktardığı son bilgilere göre daha önce duyduğumuz rapor doğrultusunda 2024’ün son çeyreğinde gelişmiş modelle tanışabiliriz.  

PlayStation 5 Pro Spesifikasyonlarının Bir Parçası Sızdı

Standart model PlayStation 5’e kıyasla donanımsal olarak çok daha güçlü olacak ve oyunculara son derece yüksek görsel kalite ve performans sunacak. Şu an Trinity kod adıyla bilinen cihazın 2022’nin başından beri üzerinde çalıştığı ve geliştirme kitinin kasım ayının ikinci yarısında geliştirici stüdyolara teslim edileceği de söyleniyor. Nitekim Matrix sinemasından karakter isminin kullanılması da yabancı bir durum değil. Bildiğiniz gibi Morpheus kod adı PlayStation VR için, Neo ise PlayStation 4 Pro için seçilmişti.  

Henderson raporunda ayrıca PlayStation 5 Pro modelinin hızlandırılmış ışın izleme için yeterli güce sahip olduğuna, 8K Performans Moduna ve 4K çözünürlükte daha pürüzsüz ve daha kararlı kare hızına sahip olacağına yer verdi. Ayrıca belleğinin 18000 MT/s ve altmış bilgi işlem birimine sahip olacağından bahsediliyor. Bu değerler standart modelde 14000 MT/s ve otuz altı idi.  

Bu bilgi resmiyet kazanırsa PlayStation 5 Pro, oyuncuları tatmin edecek bir orta nesil geçiş olacak gibi görünüyor.  

habereleskirt.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu