Haber

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkan Vekili Celal Adan başkanlığında toplandı.

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkan Vekili Celal Adan başkanlığında toplandı.

Adan, toplantının başında üç milletvekiline gündem dışı bir konuşma yaptı.

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, 2024 yılının Türkiye ile Macaristan arasında Kültür Yılı ilan edildiğini hatırlatarak, ana temanın 100 yıllık dostluk ve iş birliği olarak belirlendiğini söyledi.

Yıl boyunca her iki ülkede de etkinlikler düzenleneceğini belirten Erbaş, “Bu kapsamda her iki ülkede de 100’er etkinlik düzenlenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığımız bu konuda kapsamlı ve titiz bir çalışma yürüttü. Macaristan’ın kültürel Yıl boyunca ülkemizde de sanatsal değerler tanıtılacak. Birçok şehrimiz bu etkinliklere ev sahipliği yapıyor.” “Kütahya da bu şehirler arasında yer alıyor. Bu etkinlikler Macarlarla mevcut dostluk köprülerimizi daha da güçlendirecek.” dedi.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin’de heyelan ve yamaçlardan düşen kayalar nedeniyle mağduriyetler yaşandığını, sahil yolu, Artvin ve Borçka’da ise sık sık kaya ve taş düşmelerinin yaşandığını belirtti.

Özellikle yağmurlu havalarda insanların vedalaşmak için dışarı çıktığını belirten Bayraktutan, “Bu konuda büyük bir sıkıntı var. Artvin barajlar şehri. Bu konuda en önemli şehirlerden biri ama maalesef yapamıyoruz.” Bu sorunu çözerseniz ölümlere ve yaralanmalara neden oluyoruz. Bu soruna yönelik araştırma önerileri sunuyoruz. “Kimse dinlemiyor. Bu felaketlerin yaşanmaması adına gerekli talimatların bir an önce yetkililere verilmesini istiyoruz.” dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, Türkiye’nin ilk insanlı uzay misyonunun gerçekleştirilmesinden mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi.

Tarihte ilk kez bir Türk vatandaşının uzaya gönderildiğine dikkat çeken Aydemir, şöyle konuştu:

“Bazılarına imkansız gibi görünen uzay hayalimiz gerçek oldu, bayrağımız sıfır yerçekimli ortamda dalgalanıyor. Alper Gezeravcı 14 gün boyunca uzayda 13 bilimsel deney gerçekleştirecek. Milletimiz tüm bunları büyük bir gururla takip ediyor. Ülkemizin bu sevincini, devletimizin bu başarısını muhalefet paylaşamaz.” “Bu görevi karalamak, kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar, ‘uzaya turist gönderiyorsunuz’ diyerek sığ niyetlerini ortaya koyuyorlar. Alper Gezeravcı’yı belki turist olarak görebilirsiniz ama biz onu, adı yıllar sonra tarih kitaplarında anılacak bir kişi olarak görüyoruz.”

Aydemir, “Bu bir başlangıç. Uzay ve bilim alanında ülkemizde yapacak çok işimiz var. Bahar çiçekle olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar. Biz bir çiçeğin açmasına vesile olduk. Allah’a şükürler olsun.” gençlerin artık ilham alabilecekleri bir Alper ağabeyi var. Güzel Alper Gezeravcı.” “Onları uzaya göndereceğiz.” Bu kelimeyi kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu