Ekonomi

United Airlines hisseleri 2024 olumlu kazanç görünümüyle yükseldi

United Airlines’ın hisseleri, havayolunun 2024 için iyimser bir kazanç tahmini açıklamasının ardından Salı günü piyasa öncesi işlemlerde yaklaşık %6 oranında önemli bir artış gösterdi. Bu olumlu görünüm, Boeing 737 MAX 9 filosunun tamamının ay başında karaya oturmasına rağmen ortaya çıktı.

Havayolunun öngörüsü rakiplerini de olumlu etkiledi; Delta Air Lines ve American Airlines’ın hisseleri yaklaşık %2,5 arttı. Yerli havayolu Southwest Airlines’ın hisse fiyatında %3,2’lik bir artış yaşandı.

United Airlines Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 2024 için hisse başına 9 ile 11 dolar arasında düzeltilmiş kar aralığı tahmin ettiğini söyledi. Bu tahminin orta noktası, hisse başına 9,58 dolar olan ortalama analist beklentisini aşıyor. Ancak havayolu, 79 MAX 9 uçağının Ocak ayı sonuna kadar hizmet dışı kalacağını varsayarak, mevcut çeyrekte hisse başına 35 ila 85 sent arasında düzeltilmiş bir zarara hazırlanıyor.

Boeing MAX 9 jetlerinin yere indirilmesi, 5 Ocak’ta Alaska Havayolları uçağında kabin panelinin uçuş sırasında çıkması üzerine Federal Havacılık İdaresi tarafından süresiz olarak başlatıldı.

United Airlines, 2024 tahminine ek olarak dördüncü çeyrekte hisse başına düzeltilmiş kazancının 2 dolar olduğunu bildirdi ve Wall Street’in 1,70 dolarlık varsayımlarını aştı. Şirketin hisselerinin “satın alma” notunu koruyan Citi analisti Stephen Trent’in belirttiği gibi, bu kar, güçlü tatil seyahati talebine, etkili maliyet yönetimine ve düşük yakıt fiyatlarına bağlandı.

United’ın hisse senedi değerlemesinin, 6,61 olan sektör medyanının altında, ileriye dönük kazanç tahminlerinin 4,04 katı seviyesinde işlem gördüğü kaydedildi.

Sektörün genel görünümü hakkında yorum yapan Third Bridge’den kıdemli analist Christopher Raite, seyahate yönelik genel talebin güçlü olmaya devam ettiğini ve önümüzdeki yıllarda artmasının beklendiğini söyledi. İş seyahatleri tam anlamıyla toparlanamasa da United gibi havayolları uluslararası pazarlarda genişlemeye hazırlanıyor ve güçlü ABD tüketici pazarından faydalanabilirler.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu